Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

EGY LENCSE MINDEN HELYZETRE - IMPACTX

Ha nem szereted cserélgetni a szemüveged lencséit, és több lencsét magaddal vinni minden helyzetre felkészülve... Ha aktív vagy mind napsütésben, mind borult időben, napkeltétől napnyugtáig... Íme a megoldás a zavartalan látásra minden napszakban és minden időjárási körülmény során.
 


gyorslinkek
AZ IMPACT X | TULAJDONSÁGOK | VÁLTOZATOK | VÉLEMÉNYEK


 

MI AZ
AZ IMPACTX?

Egy magas ütés- és törésállóságú polimerből készült lencse, magas optikai tisztasággal, amit ötvöztünk a legfejlettebb fényre sötétedő technológiával.

Az ImpactX lencsék alapja az átlátszó és törhetetlen NXT® elnevezésű, szabadalmaztatott poliuretán optikai polimer-család, mely eredetileg az amerikai hadsereg számára lett kifejlesztve - ezt az anyagot használják a repülőgépek pilóta-fülkéjének ajtóihoz, illetve az Apache helikopterek szélvédőihez is. 


 


GARANTÁLTAN
TÖRHETETLEN

Ez az anyag nem érzékeny a feszültségi törésre - ennek köszönhetően törhetetlen és megfelel az ANSI Z87.1+ szabványnak* is - ráadásul a polikarbonát és poliamid anyagokkal ellentétben nem lép reakcióba vegyszerekkel illetve oldószerekkel (például az acetonnal, vagy a methyl alkohollal), magas termikus stabilitása van, és nincs optikai vagy fizikai torzulása akkor sem, ha 80°C hőmérsékletnek van kitéve!

Ezen rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező alapanyaghoz sikerült a sok évnyi kutatás-fejlesztést követően a Rudy Project mérnökeinek hozzáadni a saját fejlesztésű, utánozhatatlan élményt és komfortot nyújtó fényre sötétedő technológiát. Így 2006-ben megszületett az IMPACTX lencsecsalád, melynek feljavított reakció idővel és még szélesebb munkatartománnyal rendelkező második generációja 2015-ben érkezett meg.

 • *Az ANSI Z87.1 egy Amerikai Nemzeti Sztenderd szabvány, mely magában foglalja a szem- és arcvédő eszközökkel szembeni alap elvárásokat, egy külső fizikai behatás során keletkező sérülés minimalizálásának és kiküszöbölésének igényét, valamint a kémiai behatásokkal szembeni ellenállóságot, például katonai célú felhasználás esetén. A szabvány „+” kiegészítése még szigorúbb és keményebb behatásokkal szembeni ellenállást követel meg. Ennél fogva azok a lencsék, melyek ezen szabványminősítéssel rendelkeznek, mint az ImpactX lencsék, alkalmasak sportlövészeti célú felhasználásra is!

 

RENDKÍVÜLI
FÉNYRE SÖTÉTEDŐ
TULAJDONSÁGGAL

Az IMPACTX lencsék második generációja többségében víztiszta közeli állapotból aktíválódik, és akár 9-74% fényáteresztési munkatartományban sötétedik - ezáltal szinte minden napszakban és minden időjárási körülmény során zavartalan látást biztosítanak!

Ráadásul mindezt a jelenleg elérhető fényre sötétedő lencse-technológiák közül a leggyorsabban! A lencsék természetesen torzítás mentesek, magas optikai tisztaságúak és UV400 védelemmel rendelkeznek.
 


 

ANYAG-
TULAJDONSÁGOK

Az IMPACTX lencsék a CR-39 anyagból készülteknél 16%-kal, a polikarbonátból készülteknél 10%-kal könnyebbek. Alacsonyabb a törésmutatójuk, belső feszültségük és fényszórásuk, mint az egyéb anyagokból készült lencséknek! Éles látképet, minőségi vizuális élményt nyújtanak, csökkentve a "szivárványos" fénytörést. Rendkívüli időjárás-lekövető komfortot nyújtanak.

 • sűrűség: 1,11 gramm/cm3 (1,22 gramm/cm3)
 • törésmutató: 1,53 (1,59)
 • Abbe-szám: 45 (29)
 • kémiai ellenállóképesség: jó (gyenge)
 • törésre érzékenység: ellenálló (érzékeny)
 • UV védelem: UV400 (UV400)

  (zárójelben a polikarbonát lencsékre vonatkozó adat)

 

LENCSE-
VÁLTOZATOK

 • luminous transmittance, azaz fényáteresztési tartomány
  Azt a mennyiségű fényt jelöli, amit a lencse a szemed felé érkező 100%-nyi fényből átenged! A fényáteresztési adatok a EUROPEAN STANDARD EN 1836:2005+A1:2007, illetve az AMERICAN STANDARD ANSI Z80.3-2010 szabványok szerint készültek!

   
 • filter category, azaz szűrő kategória 
  0 – 80-100% fényáteresztés: beltéri használatra
  1 – 43-80% fényáteresztés: nagyon kevés fényhez
  2 – 18-43% fényáteresztés: közepes fényviszonyokhoz
  3 – 8-18% fényáteresztés: erős fényhez
  4 – 3-8% fényáteresztés: intenzív, extrém fényviszonyokhoz, vezetésre nem alkalmas

 


 

AKTUÁLIS
KÍNÁLAT

Az ImpactX lencsékkel szerelt és jelenleg elérhető komplett szemüvegeket illetve külön az ImpactX lencséket itt tudod listázni, illetve alábbiakban modellenként is megtekintheted a választékot.

CUTLINE

Kombinálva a széles, arcot körbeölelő, keret nélküli lencse kialakítást, a jövőbe mutató technológiákkal készülő lencséket, és a Rudy Project több mint 30 éve változatlan filozófiáját, a Cutline igazi műremek, mely az olasz gyártó szemüveg evolúciójának méltó következő lépése. A Bumper-technológia különleges alkalmazása révén minden CUTLINE modell 4 különböző módon hordható - telikeretes, alul-keretes, felül-keretes és keret-nélküli módon.

modellismertető  |  terméklistázás

DEFENDER

1992-ben jelent meg először az Agressor modell, mely rövid időn belül az olasz cég ikonikus modelljévé vált. A most debütáló DEFENDER modell ezen régi modellünk inspirációja alapján készült úgy, hogy napjaink legmodernebb és legfejlettebb megoldásait tartalmazza, ezáltal utolérhetetlen kényelmet és szemvédelmet nyújtva viselője számára.

modellismertető  |  terméklistázás

TRALYX PLUS //SLIM

Újraalkottuk a méltán népszerű és ikonikus sportszemüvegünket, mely eddig is piacvezető modellje volt a sportszemüvegek piacának. Tralyx modellünk nem véletlenül vált a sportszemüvegek etalonjává: olyan tulajdonságokkal rendelkezett, melyek révén kiemelkedően jó komfortot és védelmet nyújtott viselője számára. Az új TRALYX PLUS modell az újratervezett, ezáltal szélesebb és mélyebb lencseformával, valamint a megújult szárvégeivel az eddigi komfort és védelem terén nyújtottakat emeli még magasabb szintekre.

modellismertető  | terméklistázás

MAGNUS

Időtálló, karakteres forma, kiváló illeszkedés valamint sokoldalú dioptriázhatóság: a Rudy Project legújabb sportszemüvege, a MAGNUS úgy lett tervezve, hogy a legjobb teljesítményt nyújtja minden aktív/sportos életet élő, átlagos vagy annál nagyobb fejformával rendelkezők számára, miközben nagyszerűen prezentálja a gyártó új, RIDE TO ZERO filozófiáját: a MAGNUS kerete a sokéves kutatás-fejlesztés révén kialakított RILSAN alapanyagból készül, mely rendkívül tartós, könnyű, rugalmas és rezgésellenálló, miközben természetesalapú poliamid révén környezetbarát és újrahasznosítható. Ultrakönnyű alumínium szárak, függőeleges-irányú PowerFlow szellőzés, állítható orrnyereg és szárvégek, valamint három különböző dioptriás megoldás révén a MAGNUS különösen sokoldalú bármilyen sporthoz.

modellismertető  |  terméklistázás

RYDON  //SLIM

Az egyik legrégebben kínálatban levő, mára már legendássá vált modellünk - 2019-es szezonra megújulva! Titka egyszerű és ezáltal időtálló formájában, valamint a kényelmet és szemünk védelmét szolgáló technológiáiban kereshető. A megújult változat kényelmesebb szárgumit és orrnyerget kapott.

modellismertető  | terméklistázás

KEYBLADE

A Keyblade szemüveg még magasabb szintre emeli a kényelmet: kombinálva az egyedülálló, saját fejlesztésű Vent Controller és a Vertical Power Flow szellőzési rendszereinket, megalkottuk a valaha volt leghatékonyabb szellőzést – biztosítva a tökéletes párásodás mentességet és a mindig komfortos érzetet. A személyre szabható, könnyen arcra alakítható orrnyereg és szárvégek, az ultrakönnyű és rendkívül erős Grilamid kerete, valamint a prémium minőségű lencséi pedig tovább növeli a kényelmedet és a szemvédelmedet! Természetesen több módon is dioptriázható!

modellismertető  | terméklistázás

DELTABEAT

A Deltabeat kombinálja a Rudy Project jellegzetes formavilágát, a fejlett lencsetechnológiát és a rendkívüli komfortot, amikkel egy kiváló ár-értékarányú szemüveget alkottunk. Megtalálod benne a magas teljesítményt nyújtó megoldásainkat és a cég új filozófiáját képviselő természetes alapú, RILSAN keretalapanyagot is. 

modellismertető  | terméklistázás

FOTONYK

Különleges lencseélvédő gumírozásával, és vagány formájával, a megszokott Rudy Project minőséggel és nagyon kedvező árával hódít a Fotonyk! A szemüveg használható a lencseélvédő gumírozással és nélküle is! Kiemelkedően jó szellőzését a keretközéprész-logó körüli, a szárakban illetve a lencsén kialakított szellőzőnyílásoknak köszönheti.  

modellismertető  | terméklistázás

STRATOFLY

Azok számára, akik még csak most ismerkednek a Rudy Project kivételes optikai teljesítményének világával, íme a Stratofly. Ezen modellünkben számos technikai újításunk és legnépszerűbb szemüvegeink tulajdonságai megtalálhatók, de egy egyszerűbb, alapfunkciós változatban. A lencsekialakításba integrált szellőzési rendszernek köszönhetően könnyen megszüntethető a lencsék párásodása. A Stratofly kiváló választás azoknak, akik érzékenyek az árra, de megfelelő komfortot és szemvédelmet szeretnének. Megfizethető minőség és kényelem.

terméklistázás

SPINSHIELD

A Spinshield ötvözi legújabb trendeket, a 80-as éveket idéző hangulatot, és a sportos teljesítményt. Azok számára lett tervezve, akik túlnyomó részt a hétköznapok során viselnék szemüvegüket, de időközönként aktívabb helyzetekben is védenék szemüket a stílusos, vagány napszemüvegükkel. A fejlett technológiákkal készült szemüveg egyes részleteiben megtaláljuk a modern és klasszikus stílusok elemeit - emlékeztetve minket a több mint 30 éves hagyatékra, ami a Rudy Project mögött van.

modellismertető  | terméklistázás

 


 

FELHASZNÁLÓI
VÉLEMÉNYEK

Horváth Tímea futó
Az ImpactX lencse nekem azért vált be nagyon, mert amint felteszem, 1-2 mp alatt alkalmazkodik és láthatóan változik a lencse a szemem előtti viszonyokhoz. Kellemes használni, mert minden fényerő ellen véd, gyorsan sötétedik vilagosodik ki és ezzel a futást vagy bármilyen sportot nem akadályozza. Szeretem, hogy törhetetlen, védi a szememet, így a nagy növényzetben is bátrabban tudok menni, nem kell annyira aggódnom a szemeim épsége miatt. Könnyűek és könnyen tisztán tarthatóak, tovabbá a formájuk is pont megfelelően van kialakítva, se nem túl nagy se nem túl kicsi, pont jó, főleg a pici fejű sportolóknak (SLIM kivitel), mint jómagam is.


Lubics Szilvia
– ultrafutó
Több, mint hat éve használom a Rudy Project fényre sötétedő lencsés szemüvegeit. Őszintén szólva, mióta kipróbáltam, nagyon ritkán kerül elő a többi szemüvegem (csak akkor ha színben az passzol a ruhámhoz) A szemüvegre nem csak az erős napsütés miatt van szükség, hanem a szemünk védelmére a bogarak, bringázás közben pedig a felverődő kavicsok stb. miatt. Kerékpáron engem a sima lencse kimondottan zavar, mert ha beborul, vagy kezd rám sötétedni, úgy érzem nem látok rendesen. A fényre sötétedő lencsénél nincs ilyen probléma, hiszen víztisztára tud világosodni. Futóversenyeken nyáron, ha fejlámpával futok, mindig van rajtam ilyen szemüveg, hiszen a fejlámpám fényére jönnek a bogarak, viszont a szemüveg miatt biztos nem fognak a szemembe menni és jól is látok. A Badwater versenyen a forró szél miatt végig szükség volt szemüvegre, még éjjel is. Nem kérdés, hogy egy ilyen lencséjű szemüvegre esett a választás. Van olyan lencsém is, ami pirosra sötétedik, ezeket különösen terepfutáskor szeretem, mert a pirosra sötétedő lencsével az erdei fények mellett tisztábban látok.Szilágyi-Pék Eszter futó
Nekem bejönnek az "okos" dolgok, ha kütyükről van szó sport téren, és a fényre sötétedő lencsés futószemüveget is ilyennek találom. Számomra abszolút nem zavaró, hogy átlátszó a lencse, ha be van borulva, hiszen a szemüveget nem csak azért veszem fel, mert kiég a retinám a naptól, hanem azért is mert néhány bogár szeret az utamba lenni, és elég fájdalmas, ha épp beletrollkodik a látómezőm kellős közepére. Ha viszont verőfényes napsütés jön menet közben, ugye azonnal vált, de nem fekete! Inkább egy kellemes sötét szürke lencsét kapok, amit nagyon szeretek, mert nekem a túl sötét annyira nem adta sosem. Szerintem érdemes kipróbálni, hamar szerethető lesz, és mellette elég könnyű is. Szellőzése jó, bringán is próbáltam, nem párásodik be (én mindkét sporthoz szeretem használni). Személy szerint bátran ajánlom mindenkinek! dr. Vízi András futó, triatlonista, orvos
Orvosként a szemem megfelelő védelme mindig is fontos volt számomra, kék szeműként az erős fény extra kihìvást jelent a tavaszi időszakban. Terepfutòként, a szél, az ágak, a bogarak és a nagyobb por miatt is gyakran viselek szemüveget. Elengedhetetlen kelléke a felszerelésemnek. Egy ideje gyakrabban futok éjszaka, vagy hajnalban fejlámpával. Szerencsére a szemüveg védelméről ekkor sem kell lemondjak, hiszen ilyenkor a csökkenő látòtávolság miatt az ágak, bokrok még nagyobb veszélyt jelentenek. Hála a fényre sötétedő lencséknek - amik sötétben teljesen átlászòak - maximális látásélesset biztosìtanak, és nyújtanak biztonságot számomra.


Lengyel Róbert futó
A mindennapokban rendszeresen hordok napszemüveget, annyira alap kiegészítőnek tartom, hogy induláskor a kulccsal és mobiltelefonnal együtt alapból magamhoz veszem. Ennek ellenére korábban futáshoz szinte alig használtam, csak ha tudtam, hogy folyamatosan napon leszek. Igyekeztem kerülni a napos helyeket/időszakokat, ha a szemembe sütött, akkor inkább a földet nézem. Hosszabb futásokhoz alkalmával, amikor magamhoz vettem napszemüveget, akkor is rövid időn belül a zsákomban kötött ki és nem is vettem elő később, akármilyen időjárás is alakult. Bringázásnál a sebesség miatt mindig van rajtam napszemüveg, de a változó fényviszonyok miatt egy szükséges rossznak tartottam. Miután kipróbáltam a fényre sötétedő lencséket, éreztem, hogy más dimenziókat nyit a sportolási kiegészítők terén. Az egy hetes kéken történő futás végére annyira hozzászoktam a napszemüveghez, hogy csak sötétedéskor vettem le a fejemről és ha éjszaka indultam, akkor alapértelmezetten bekerült a zsákomba, várva a napfelkeltét.Zobák Gábor futó
Több mint fél éve használom futáshoz és kerékpározáshoz az ImpactX2 típusú lencsét. Anno nekem hiányzott az olyan lencse, amit a nap bármely napszakában tudok használni edzésre, amely gyorsan alkalmazkodik a környezethez és az aktuális fényekhez. Ez a lencse a törhetetlenségén kívül ebben zseniális. Gyors fényre sötétedés jellemezni,páratlan szemvédelmet biztosít és a reggeli, déli és esti edzésekhez is tökéletes. Ami extra meglepetés volt számomra, hogy esős időben is jól teljesített! Nekem nagyon bevált ez a lencse!


Csanya futó, rendezvényszervező
Összesen két dolog van, ami idegesít futás közben. Az egyik azok a kis zümmögő rovarok, amik belemennek a szemedbe. A másik a fák közt átszűrődő alacsony beesésű napfény. Mindkét problémára megoldás egy fényre sötétedő lencsés szemüveg. Megvéd a kis bestiáktól és nem esek el a sűrűn változó fényviszonyok között sem.


Aranyi-Nagy Máté futó

A lencse, amibe elsőre beleszeretsz. Első közös sportolásunk alkalmával egy terepfutásra vittem magammal az Angelika forráshoz, és vissza. A reggeli napsütés mellett a full sötét lencse elsőre nem bizonyult különleges látványnak, felvéve is hozta a szokásos formát, amit egy Rudy Project napszemüvegtől elvárunk. Kicsit később, beérve a sűrű lombkoronájú erdőbe, érkezett, amire még én sem számítottam: hipergyorsan alkalmazkodtak a lencsék a sötét fényviszonyokhoz, úgy, hogy közben semmit nem vettem belőle észre! Levéve a szemüveget mintha egy másik világos lencsés szemüveg lett volna eddig a fejemen, mint amivel elkezdtem a terepfutásomat, de nem ez történt. Totálisan odavagyok érte! Végérvényesen bele is szerettem. Hogy kiknek ajánlanám? Azoknak, akiknek egy professzionális, sötétedő lencsére van szükségük sportolás közben, minden helyzetbe, a nap minden szakában!


Vizdák János mountain biker, világutazó
Imádom ezt a lencsét. Sosem szerettem lencsét cserélgetni a fényviszonyok miatt, meg ugye terepen változnak is a fényviszonyok elég hirtelen, így ez nekem nagyon praktikus is amellett, hogy abszolút csúcsminőség. Az IMPACTX minden körülményhez gyorsan alkalmazkodik, ami terepen bringázva tényleg borzasztóan fontos. Esetemben az utazásaimnál is nagyon jól jön, most is épp egy tíz hónapos úton vagyok, ahol napi szinten bringázok a világ leghíresebb és sokszor igen veszélyes trailjein, ilyen helyeken ez elnegehetetlen. Hatalmas előny az is, hogy nem kell több lencsét cipelnem, egy mindenre jó, ráadásul törhetetlen is, így attól sem kell félnem, hogy szemüveg nélkül maradok. A karcoknak nagyon jól ellenáll, ezt már saras edzések közben kénytelen voltam megtapasztalni. Tökéleten illeszkedik a fejformámhoz, és a képzett színét is pont nekem találták ki. 28 éve bringázok, sok szemüveget és lencsét próbáltam már, de ez valaha volt legjobb.