Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

NYTRON ÉS NYTRON PRO

 

 

A KIVÁLÓ AERODINAMIKA
ÉS SZELLŐZÉS
KÖVETKEZŐ SZINTJE

Kiemelkedően jó védelem, fejlett aerodinamika tulajdonságok és úttörő szellőzés hatékonyság – tömören ezek jellemzik az aero-országúti sisakunkat. A NYTRON és NYTRON PRO utolérhetetlen kombinációját kínálja a hatékonyságnak, és komfortnak.

 


RENDKÍVÜLI
FEJVÉDELEM

A Rudy Project fejlesztői számára a sisakfejlesztések során fontos szempont a lehető legmagasabb fejvédelem elérése, és ezek nemzetközi szabványok általi megerősítése – mint az EC vagy CPSC normák. Ezen okból kifolyólag szerezte meg a NYTRON és NYTRON PRO  sisakunk a CEN TC 158/WG11 biztonsági minősítést. Ezt a vizsgálatot az Európai Szabványügyi Bizottság (European Committee for Standardization) fejlesztette ki, és kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságait méri, mely nagyon fontos a fejvédelem során.
 


WG11 GÖRDÜLÉSI ÜTÉSPRÓBA PROTOKOLL


- ferdeszögű próbák 45°-os szögben X, Y és Z tengelyek mentén

- behatási sebesség 6 m/s

- 80-as zártfelületű alumínium-oxid csiszolópapír

- háromtengelyű gyorsulásmérő +n.3 ARS

- fejforma névleges súrlódási együtthatója 0,3

- EN960-széria fejforma

- elvégzett mérések: forgási- és lineáris gyorsulási csúcsok, HIC, BRIC

 

 

A WG11 forgó ütésvizsgálat protokollját a Rudy Project is alkalmazza, akkreditált testekkel, hogy tesztelje és mérje a sisakok teljesítményét. Ezen teszt megfelelési alapja a BRIC (Brain Injury Criterion) algoritmusa által meghatározott esés utáni agyi sérülés mértéke, melynek kisebbnek kell lennie 0.68-nál. Ez a NYTRON és NYTRON PRO fejvédő esetében 0.33 BRIC, mely valódi áttörést jelent a sisakok biztonsága terén!

 


AERODINAMIKAI
TULAJDONSÁGOK

A NYTRON és NYTRON PRO sisakokat a Swiss Side aerodinamikai cég szakértőivel együttműködve fejlesztettük és terveztük, akik széleskörű szélcsatornás és áramlástechnikai tesztek sorát végezték el. Ennek eredménye a kiváló aerodinamikai teljesítménybe ötvözött hihetetlenül kompakt és könnyű kialakítás.

A PRO verzió emeli ezt a szintet, így az alap NYTRON sisakkal elérhető teljesítményhez viszonyítva 2 WATT előnyt jelent viselője számára! 

 

 

TRIPLA INMOLD
HÉJSZERKEZET

A NYTRON szerkezetileg négy darab EPS réteget tartalmaz, melyek a tripla InMold héjtechnológia révén a jelenleg elérhető legjobb védelmet és ütéselnyelést nyújtják, miközben rendkívül könnyű és jól szellőző marad a sisak.
 

 

 

 

NAGYSZERŰ
SZELLŐZÉS

Ez a rendkívüli szellőzés teszi kategóriájának úttörőjévé. Számos tudományos tanulmány alátámasztja, hogy a megfelelő fejhűtés javítja a teljesítményt, lévén ez a hatás jelentősen csökkentheti a test maghőjét.

Ezen okból kifolyólag a NYTRON úgy lett tervezve, hogy a rendkívüli aerodinamikai tulajdonságok mellett a lehető legjobb szellőzést nyújtsa. Intenzív szélcsatornás tesztek bizonyítják a NYTRON 15 darab tudományos alapokon elhelyezett szellőzőnyílásának és a héjszerkezet belső felületén kialakított szélcsatornák kialakításának utolérhetetlen eredményét – mindezeket a kerékpáros testhelyzetétől függetlenül nyújtja.

A különleges kialakítása révén, a NYTRON PRO zártsága ellenére (csak 3 darab szellőzőnyílással rendelkezik) mindösszesen csak 11%-kal redukálódik a szellőzése!

 

A NYTRON szellőzése felülmúlhatatlan hőelvezetést és ezáltal megfelelő belső testhőmérséklet-szabályozást nyújt. Ez a szintű szellőzés teljesítménynövelő előnyökkel járhat mind az országúti- mind a triatlonos kerékpárosok számára.

 
 


EGYSZERŰ
ÉS GYORS
FEJREIGAZÍTÁS

A megfelelő fejre illeszkedés szintén fontos része a kényelemnek. Épp ezért a NYTRON is a könnyű és könnyedén állítható RSR10 racsnis tarkórögzítést kapta, mely függőleges irányba is állítható.

 
 

 

NYTRON

 

 • méretek: S-M (55-58 cm), L (59-61 cm)
 • tömeg: S-M 250 gramm, L 300 gramm
 • szabványok: CE/EN 1078, CPSC 12.03, WG11
 • héjszerkezet: tripla InMold
 • szellőzőnyílások száma: 15 db
 • racsnis tarkórögzítés: RSR 10M
 • szivacsozás: normál
 • tartozéka: egy darab mikroszálas zsák

 

 

NYTRON PRO

 

 • méretek: S-M (55-58 cm), L (59-61 cm)
 • tömeg: S-M 320 gramm, L 360 gramm
 • szabványok: CE/EN 1078, CPSC 12.03, WG11
 • héjszerkezet: tripla InMold
 • szellőzőnyílások száma: 3 db
 • racsnis tarkórögzítés: RSR 10M
 • szivacsozás: normál
 • tartozéka: egy darab mikroszálas zsák