Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü
most itt jársz: > Kezdőlap >

PROTERA PLUS

PROTERA PLUS

Technológia, kényelem és funkcionális formatervezés kombinációja, kifejezetten mountain bike felhasználásra.A Rudy Project tervezői és mérnökei számára kiemelten fontos, hogy termékei ne csak formavilágukban feleljenek meg az elvárásoknak, de a sportágak fejlődésével és a felhasználók igényeinek változásával kialakult  kerékpársport stílusoknak is, melyekben drasztikusan különböző igények merülnek fel. Ezért lett megalkotva a kifejezetten trail, all mountain és enduro terepkerékpározásra tervezett fejvédőnk, a PROTERA PLUS.

 


 


MEGNÖVELT
BIZTONSÁG

A Rudy Project fejlesztői számára a sisakfejlesztések során fontos szempont a lehető legmagasabb fejvédelem elérése, és ezek nemzetközi szabványok általi megerősítése – mint az EC vagy CPSC normák. Ezen okból kifolyólag szerezte meg a PROTERA PLUS sisakunk a CEN TC 158/WG11 biztonsági minősítést. Ezt a vizsgálatot az Európai Szabványügyi Bizottság (European Committee for Standardization) fejlesztette ki, és kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságait méri, mely nagyon fontos a fejvédelem során.
 


WG11 FORGÁSI ÜTÉSPRÓBA PROTOKOLL


- ferdeszögű próbák 45°-os szögben X, Y és Z tengelyek mentén
- behatási sebesség 6 m/s
- 80-as zártfelületű alumínium-oxid csiszolópapír
- háromtengelyű gyorsulásmérő +n.3 ARS
- fejforma névleges súrlódási együtthatója 0,3
- EN960-széria fejforma
- elvégzett mérések: forgási- és lineáris gyorsulási csúcsok, HIC, BRIC

A WG11 forgó ütésvizsgálat protokollját a Rudy Project is alkalmazza, akkreditált testekkel, hogy tesztelje és mérje a sisakok teljesítményét. Ezen teszt megfelelési alapja a BRIC (Brain Injury Criterion) algoritmusa által meghatározott esés utáni agyi sérülés mértéke, melynek kisebbnek kell lennie 0.68-nál.

 

 

A PROTERA PLUS sisakunk a mélyebbre nyúló tarkó- és halánték részeknek köszönhetően is több fejvédelmet nyújt, mint a többi modellünk. Ezt fokozza még a tripla InMold héjszerkezet, melytől még erősebbé és tartósabbá vált a sisak.

 


 

MASSZÍV
HÉJSZERKEZET

A PROTERA PLUS is, mint minden Rudy Project sisak, az InMold technológiával készült, hogy a lehető legmasszívabb legyen – extra védelemként az egyedülálló Triple InMold-technológiával. Ennél a megoldásnál az EPS habot nem csak a külső részen fedi kemény polikarbonát héj, hanem belülről is, valamint hátul is! Mivel ez a modell terepkerékpározásra lett tervezve, az ilyen felhasználás során igényelt nagyobb tarkóvédelem miatt a sisak hátsó részének formája úgy lett kialakítva, hogy megfelelő védelmet biztosítson.

 


 

 

RENDKÍVÜLI
SZELLŐZÉS

A szellőzés alapvető funkciója minden sisaknak. A megfelelő hő elvezetés és hűs fej érzet fontos szerepet tölt be a komfort és a teljesítmény terén. Éppen ezért a Rudy Project fejlesztői kiemelt figyelmet fordítanak a kiemelkedően jó szellőzés elérésére - mindamellett, hogy a sisak biztonsági tényezői nem romolhatnak. A PROTERA PLUS modell is megkapta a Flow Trough szellőzési rendszert.

A homlok-részbe integrált Airframe párnázás antibakteriális és gyorsan száradó Dry Foam és X-Static anyagok használatával, valamint a különleges kialakítása utolérhetetlen kényelmet biztosít viselője számára. A folyamatos légmozgás és a speciális anyagok révén száraz érzést biztosít és kevésbé büdösödik.

 


 

HEVEDER CSERE
KÖNNYEDÉN

Az új, felhasználóbarát és innovatív heveder-rögzítő rendszernek köszönhetően a sisak hevedere könnyen és gyorsan cserélhetővé vált. Egy egyszerű kattintással máris kényelmesen takaríthatóvá válik, vagy a különböző szín opciókból válogatva egyedivé varázsolható, illetve, ha elhasználódott lecserélhető a heveder. 

 


SZUPER
KÉNYELEM

A szivacsozás sarkalatos pontja egy sisaknak. Akármennyire is pici része a komplett terméknek, mivel ezek érintkeznek fejünkkel, kiemelkedő szerepet játszanak a kényelemben. A Rudy Project fejvédők mindegyikében, így a PROTERA PLUS modellekben is, antibakteriális és jól száradó, puha, bőrbarát szivacsozásokat találsz, melyek könnyedén kivehetők, moshatók vagy cserélhetők.


EXTRA
KOMFORT

PROTERA PLUS tarkó részén található goggle pánttartó extra komfortot biztosít az extrém felhasználás során. Bármely goggle szemüveg pántjával kompatibilis, könnyen kezelhető, akár kesztyűben is.

 


 

 

 

 

ÁLLÍTHATÓ
VISOR

A PROTERA PLUS sisak széles és robosztus visora véd a fénytől és a különböző fizikai behatásoktól (például sár), miközben állítható és cserélhető is, így könnyedén saját igényeinkre szabhatjuk - akár goggle szemüvegünk is könnyedén elfér alatt.

 


 

 

 

 

TULAJDONSÁGOK

méretek: S-M (55-58cm), L (59-61cm)
tömeg: S-M 360 gramm, L 370 gramm
szabványok: CE/EN 1078, CPSC 12.03, WG11 megfelelés
szellőzőnyílások: 18 darab

 

 • tripla InMold technológia
 • RSR9 racsnis tarkórögzítés
 • függőleges irányban három állásban állítható tarkórögzítés
 • állítható és cserélhető napellenző/visor 
 • kifejezetten mountain bike felhasználásra tervezett forma
 • Airframe homlok-rész
 • Divider Pro csat
 • goggle szemüvegpánt-tartó 
 • 1 darab normál szivacsozás tartozéka
 • 1 darab bogárhálós szivacsozás tartozéka
 • 1 év garanciával

 

MÉDIA-
MEGJELENÉSEK