Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Termékek Menü

SISAKOK - FEJVÉDELEM ÉS KOMFORT

Egy jó sisak ismérvei a fejlett technológia és a vele járó magas szintű fejvédelem, valamint a rendkívüli kényelem és kis súly. A több mint 30 éves Rudy Project elkötelezett a minőség, technológia és innováció terén, így sisakjaink ezen elvárt tulajdonságokat kiemelkedő szinten teljesítik. 

 


GYORS LINKEK
TIPPEK VÁSÁRLÁSHOZ
| VISELD HELYESEN | SZABVÁNYOK | BIZTONSÁG | HEXOCRUSH | TARKÓRÖGZÍTÉS | SZELLŐZÉS | AIRFRAME | STRAP-QUICK-CHANGE | SZIVACSOZÁS | LÁTHATÓSÁG | AERODINAMIKA | ZÉRÓ NYOMATÉK | OPTIKAI PAJZS | HOGYAN...? | 2021-AS KÍNÁLAT


 

NE BRINGÁZZ FEJETLENÜL

Akármennyire is tudunk bringázni, akármennyire is vagyunk óvatosak, egy váratlan esemény során a fejünk az, melynek sérülése könnyedén bekövetkezhet, és az súlyos következményeket vonhat maga után. Bukósisak használatával viszont ezek kialakulása drasztikusan csökkenthető!

Hiába takarózunk a "nem-tekerek-én-túl-gyorsan", a "tudok-én-esni", vagy az "ugyan-már-én-nem-esek-el" mondatokkal, egy váratlan helyzet, vagy egy rajtunk kívülálló okból bekövetkező baleset során nagy eséllyel fogunk fejsérülést szenvedni. Már 20 km/h körüli sebesség is elég ahhoz, hogy nyakizmaink és reflexeink (melyek csak gyakorlati tapasztalat során alakulnak ki és fejlődnek) ne nyújtsanak megfelelő „védelmet”.

A koponyánkat, és azon belül is az agyunkat érő behatások nagyon súlyos következményekkel járhatnak, elégséges védelem híján. Becslések szerint 3 agyrázkódás vagy enyhe fejsérülés elszenvedése után már kialakulhat egy összetett akut szindróma, mely felelős lehet a depresszióért, öngyilkosságért, epilepsziáért, impotenciáért, Alzheimer- vagy Parkinson-kórért. De akár egy sérüléstől is lehet beszédzavar, hallás- vagy látáscsökkenés, koncentrációs vagy memóriazavar, mozgásprobléma, vagy akár érzelmi változás. Persze minden egyéntől függ, a statisztika csak az irányokat mutatja meg, nem teszi kötelezővé a következményeket. 

Ezek kialakulását, illetve az egyéb fejsérülések elszenvedésének lehetőségét csökkentik drasztikusan a jó fejvédők használata! 

 


 

 

TIPPEK VÁSÁRLÁSHOZ

Ahhoz, hogy az új bukósisakunk ne legyen zavaró használat közben, és a gyártó által tervezett védelmet és kényelmet nyújthassa, elég három dologra odafigyelni vásárlás előtt!

 

ELSŐ TIPP - LEGYÉL TISZTÁBAN, MIRE FOGOD HASZNÁLNI!
Vegyük számba, hol fogunk többet tekerni: városban-terepen-országúton? Ezek mindegyike más és más jellemzőkkel rendelkezik, így az ezen körülményekhez legideálisabb sisak is más és más. A városi felhasználásnál fontos szempont a zártság és nagy tarkóvédelem – mivel nagy erejű, síkfelületről érkező ütésekre számíthatunk főként. Terepen előnyt élveznek a napellenzős és bogárhálós modellek, valamint minél extrémebb bringázásra indulunk, annál nagyobb tarkóvédelemre is szükségünk lesz. Országúton suhanva pedig a szuperkönnyű, a lehető legjobb aerodinamikai tényezőkkel rendelkező sisakot részesítjük előnyben. 

 

MÁSODIK TIPP - VÁLASSZ MEGFELELŐ MÉRETET!
Akárcsak ruháink, a sisakok is több méretben készülnek és akárcsak a ruháinkból, a sisakokból se vegyünk túl nagyot vagy túl kicsit. A túl kicsi nem fog a fejünkre menni (ne kapedliként hordjuk), a túl nagy pedig ráesik a fejünkre – egyik sem biztonságos! Méretezésük általában betűvel vannak jelölve (S, M, L, XL), de a betűk mögött a centiméterekben értendő tartományok is megtalálhatóak. Hogy megtudd, mekkora méretre van szükséged, fogj egy szabócentit vagy egy madzagot, és a homlokod közepénél körbe tekerve mérd le fejed kerületét.

 

HARMADIK TIPP - PRÓBÁLD FEL!
Ahány ember, annyi fejforma – ahány sisak, annyi kaptafa. Éppen ezért nagyon fontos, hogy próbáljunk fel minél több modellt még vásárlás előtt! Ne köss kompromisszumot, mert több órás tekerés vége felé a kezdeti elviselem-érzés kellemetlen, a bringázás élményének és teljesítményed csökkenését előidéző érzéssé válik.


 

 

VISELD HELYESEN

Egy nem megfelelő méretű és helytelenül beállított fejvédő nem csak nem óvja meg fejünket egy sérüléstől, de akár továbbiakat is előidézhet. Így mindenképp fontos odafigyelnünk a viselésére.

Számos általánosan elkövetett hiba van - a túl nagy- (D) illetve túl kicsi (C) méret választásától, a fejtetőre feltolt (B) vagy épp szemre lehúzott (A) sisakig - melyeket pár perc odafigyeléssel elkerülhetsz. Olvasd el a helyes sisak beállításról szóló cikkünket!


 


SZABVÁNYOK

A Rudy Project sisakok számos különböző nemzetközi szabványnak is megfelelnek, így CE jelölés esetén a Council Directive 89/686/ECC és a European Technical Standard EN 1078 előírásainak, a CPSC jelölés esetén a U.S. Consumer Product Safety Commision előírásainak, míg az AS/NZS jelölés esetén pedig az Australian Standard AS/NZS 2063 előírásainak felel meg az adott modell (a pontos modell/szabvány megjelöléseket lásd lentebb).

Az olasz cég mérnökei számára igazi kihívás, hogy a sisakok ne csak a különböző szabványoknak feleljenek meg, de ezek mellett biztosítsák a kellő szellőzést és kényelmet is viselőjük számára, valamint a formai kialakítása megfeleljen az aktuális trendeknek és a sisak a felhasználási területén a lehető legjobbat nyújtsa!

 


 

 

A SZÜKSÉGES FEJVÉDELEM BIZTOSÍTVA

Bármelyik Rudy Project sisakot is veszed a kezedbe, biztos lehetsz abban, hogy annak tervezésekor a kiváló minőségű alapanyagokat az elvárható alapbiztonságot nyújtó technológiákkal ötvözték. A különböző modelljeink ezen alapokat fokozzák, melyek extra fejvédelmet és komfortot nyújtanak számodra. 

Napjainkban alapelvárás, hogy egy kerékpáros sisak InMold-technológiával készüljön - azaz a héj külső, kemény polikarbonát része a puha, poliuretán habbal össze legyen sütve, és ne ragasztva. A Rudy Project sisakok mindegyike ezen technológiával készül, sőt, egyes modellek dupla- és tripla InMold szerkezetű, hogy még nagyobb biztonságot nyújtsanak számodra. A normál EPS-hab megoldáson felül az olasz gyártó egyes modelljeiben megtaláljuk a Hexocrush-technológiával készült habot is, mely további és más fajta extra védelmet nyújt.

Az egyes modellek külső felületén látható műanyag betétek nem csak a dizájnt szolgálják. Az Impact Protection Grid (IPG) tulajdonképpen a hab-rétegbe beágyazott háló, melynek fő célja a sisak egyben tartása, még akkor is, ha az akkora ütés kap, amitől a hab és a külső héj ketté törik.  

A racsnis tarkórögzítés sem csak komfortnövelő részlet, hiszen a fejre szabott sisak nem mozdul el egy ütés esetén, ezáltal minden helyzetben biztosítja a védelmet. 

 


 

 

SPECIÁLIS HÉJSZERKEZET

A hagyományos EPS-habnál nagyobb védelmet tud nyújtani a fejlett HexoCrush-technológia, melynek lelke a két különböző sűrűségű habból felépített habréteg.


A megoldásnak köszönhetően, a hexagonális csúcsos struktúra hatékonyan nyelni el az ütésekből eredő erőket. A HexoCrush-technológiával készült sisak nem csak könnyű, de garantáltan hatékonyabban csökkenti a fejünkre egy ütés során ható G-erőket, mint bármely más modell!

 


 

 

JÓL KEZELHETŐ TARKÓRÖGZÍTÉS

A Rudy Project sisakok híresek kényelmükről, amit az ergonómia tanulmányozásával, részletekbe menő tervezéssel, innovatív anyagfelhasználással és fejlett technológiákkal érnek el. A hosszú ideje folyamatosan fejlesztett R.S.R. racsnis tarkórögzítés egyike ezen komfortnövelő tényezőknek.

Kis tömeg, a fejet körbeölelő kialakítás és a menetközben is könnyedén, egy kézzel is állíthatóság jellemzi. Az R.S.R.7 kiviteltől felfele a tarkórögzítés függőlegesen is állítható 3 pozícióban, ezzel téve lehetővé, hogy a lehető legkényelmesebben rögzítsük fejünkön a sisakot - a kitüremkedő koponyacsontra vagy fölé sem ideális kerülnie a tarkórögzítőnek, így ezen tulajdonság révén megfelelő helyzetbe állíthatjuk!


 

 

KIVÁLÓ SZELLŐZÉS

Egy sisak kényelmét nem csak annak "kézzel fogható" komfortnövelő részei adják, hanem a kerékpározás közben tested által generált hő elvezetésének hatékonysága is ide tartozik! Minél jobb egy fejvédő szellőzése, annál jobban tartja fejedet szárazon és hűsen, ezáltal zavartalan marad a bringázás!

Köszönhetően a Rudy Project sisakok külső- és belső formai kialakításának, fejvédőink kiválóan szellőznek. A szellőzőnyílások és a belső -csatornák úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legtöbb levegő áramoljon úgy, hogy fejedről minél több hőt és párát szállítson el, melynek eredményeként hűs és száraz érzést nyújtanak számodra.


 

 

MINDIG SZÁRAZ HOMLOK

A homlok-részbe integrált Airframe kialakítás célja, hogy a homlokunkkal érintkező párnázást a lehető legszárazabban tartsa használatközben. Ehhez a tervezők létrehoztak egy olyan alkatrészt, mely ezt a szivacsozást eltartja a sisak héj-részétől, ezáltal a szivacsozás és a sisak között folyamatosan áramolhat a levegő, mely szárítja azt.

A homlok-szivacsozás antibakteriális és gyorsan száradó Dry Foam és X-Static anyagok felhasználásával készült, melyeknek köszönhetően kevésbé büdösödik.
 


 

 

KÖNNYEDÉN CSERÉLHETŐ HEVEDEREK

Az új, felhasználóbarát és innovatív Quick-Strap-Change heveder-rögzítő rendszernek köszönhetően a sisak hevedere könnyen és gyorsan cserélhetővé vált. Egy egyszerű kattintással máris kényelmesen takaríthatóvá válik, vagy a különböző szín opciókból válogatva egyedivé varázsolható, illetve, ha elhasználódott lecserélhető a heveder. 

A Quick-Strap-Change rendszer 2021-ben PROTERA PLUS, valamint CENTRAL PLUS modellekben található meg - a hevederek különböző színekben, akár utólag, külön is megvásárolhatók. 


 

 

CSERÉLHETŐ SZIVACSOZÁS

A Rudy Project sisakok magas minőségének egyik kulcsa a kivehető, mosható és cserélhető szivacsozás – hisz a fejvédők ezen része is koszolódik, beleizzadunk, és viselés közben kopnak is. Ráadásul a legtöbb modellhez két különböző kivitelű szivacsozás alaptartozék: egy normál és egy bogárhálós.

A szivacsozások külön is megvásárolhatók, így ha elhasználódott, csak kicseréled, és fejvédőd továbbra is kényelmesen tudod használni.


 

 

FELTŰNŐ SZÍNEK

Biztonságunkat nem csak a különböző sisakba épített technológiák biztosítják, hanem az igen feltűnő, rossz időjárási körülmények között is jól látható, fluo-színek és fényvisszaverő elemek alkalmazása is.

 

 

Fontos tudni, hogy az idő múlásával, a fluo-festést érő UV-sugárzástól az erőteljes szín elhalványulhat. Ezen elváltozás normális, nem tekinthető a termék gyártási hibájának és a sisak funkcióját nem befolyásolja!


 

 

FEJLETT AERODINAMIKA

Az aero fejvédők tervezésénél fontos szerepet kapott a legendás aerodinamikai guru, John Cobb. Szakértelme, hatalmas tapasztalata és különleges látásmódja, valamint a szélcsatornás tesztek során kialakított egyedi gerinc és tarkó formájuk révén a triatlon és időfutam szegmensek egyik legjobb sisakjai a Rudy Project aero modellek.

 

Az aero sisakok használatakor a lehető legkisebb légellenállás elérése a cél, miközben kellő szellőzést is biztosítani kell a fejünk számára. A Rudy Project fejlesztői éppen ezért a két elülső szellőzőnyílást úgy tervezték meg, hogy adott esetben le lehessen zárni. A szellőzőnyílásfedél alaptartozéka a BOOST PRO és THE WING modelljeinknek.

A legnagyobb elismerés, hogy a Hawaiin megrendezésre kerülő IRONMAN világbajnokságon immáron majd egy évtizede minden évben a legtöbb versenyző által viselt aero sisak Rudy Project márkájú


 

 

ZÉRÓ NYOMATÉK

A forgatónyomaték létrejötte természetes "reakció", ha oldalirányú szél éri a sisakot, mely erő az elsődleges okozója a kerékpárosok nyakfájásának. Épp ezért aero-sisakjaink formájának tervezésekor nem csak a kiváló légellenállási-együttható elérése a cél, hanem ezen forgatónyomaték redukálása is. A különleges kialakításnak köszönhetően a Boost PRO és THE WING sisakjaink 65%-os nyaki terhelés csökkenést nyújtanak a hagyományos sisakokkal szemben!


 

 

OPTIKAI PAJZS

Egy sisak aerodinamikai együtthatói nem csak a jól megtervezett héjszerkezet illetve forma révén lesznek kiválóak. A légellenállási együtthatót nagyban javítja a sisakba illeszthető, arcunkat nagymértékben befedő optikai pajzs - mely egyben megvédik szemünk a káros UV-sugaraktól, és csökkentik a zavaró csillogásokat.

 

A Rudy Project fejlett polikarbonát lencsetechnológiáját ötvözték a komfortnövelő Flip-Up technológiával, így az optikai pajzsok felhajthatók. Ezen előtét lencsék jelenleg elérhetők a THE WING, BOOST PRO, valamint VOLANTIS modellekben. 


 

 

HOGYAN...?

 

TÁROLD?

Bringázás közben a sisakod vigyáz rád, illetve a fejedre, használaton kívül és szállítás közben pedig vigyázz rá te! A nem megfelelő tárolás drasztikuson lecsökkentheti kedvenc sisakod élettartamát, és az által nyújtott védelmet.

 

BŐVEBBEN

 

TISZTÍTSD?

A héjszerkezetre, állhevederekre és szivacsbetétekre tapadt izzadtság, illetve az abban levő sók és savak nincsenek jó hatással sem a szövetekre, sem a poliuretán habra, plusz a koszos felületen könnyebben megtapadnak a baktériumok is.

 

BŐVEBBEN

 

 

ÁLLÍTSD BE?

Csak a megfelelően kiválasztott és viselt sisak “működik”, véd az elvárható módon. Egy nem megfelelő méretű és helytelenül beállított fejvédő nem csak nem óvja meg fejünket egy sérüléstől, de akár továbbiakat is előidézhet. Így mindenképp fontos pár percet rászánni a beállításokra.

 

BŐVEBBEN

 

 


 

A 2021-ES KÍNÁLAT

A 2020/21-es szezonra széles országúti/triatlon és mountain bike modell kínálatból válogathatsz, kiegészítve természetesen gyermek sisakokkal a választékot.

 


ÁTTEKINTŐ

THE WING
 Részletek 
 Szín választék 

BOOST PRO
 Részletek 
 Szín választék 


 

RACEMASTER
 Részletek 
 Szín választék 

SPECTRUM
 Részletek 
 Szín választék 

VOLANTIS
 Szín választék 

PROTERA PLUS
 Részletek 

 Szín választék 


 

VENGER
 Részletek 

 Szín választék 

 

VENGER CROSS
 Részletek 

 Szín választék 

CROSSWAY  ÚJ 
 Részletek 
 Szín választék 

 

STRYM
 Részletek 
 Szín választék 

CENTRAL PLUS  ÚJ 
 Szín választék 

RUSH
 Szín választék 

ZUMY
 Szín választék 

ROCKY
 Szín választék 
 TULAJDONSÁGOK


MÉRETEZÉSEK

 

 

Az aktuális sisak kínálatunkat megtalálod weboldalunkon illetve bemutatótermünkben, vagy keresd partnereinknél!