Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Termékek Menü

DIOPTRIÁS MEGOLDÁSOK

RX DIRECT | SPORT READERSRX DIRECT CLIPS | RX OPTICAL DOCK | RX INSERT | RX S.U.F. | UTCAI KERETEK 

 

ÉLES LÁTÁS ÉS KOMFORTOS SZEMVÉDELEM MINDEN HELYZETBEN, MINDENKINEK

 

Felmérések szerint hazánkban minden harmadik embernek szüksége lenne bizonyos fokú látáskorrekcióra, mégis a legtöbben egyáltalán nem hordanak sem kontaktlencsét, sem szemüveget sportolás közben – kockáztatva ezzel saját testi épségüket. 

Az aktív élet során (legyen szó csak egy egyszerű családi túrázásról, vagy egy kerékpározásról a haverokkal) a hétköznapi viseletre tervezett dioptriás keretek és a kontaktlencsék viselete kényelmetlen lehet, ráadásul az előbbiek balesetveszélyesek is – a fémkeretek, illetve a nem sportolás közbeni viseletre tervezett műanyag keretek fizikai behatások során arcunk és szemünk épségét veszélyeztetve deformálódhatnak, vagy épp eltörhetnek! 

Éppen ezért sportoláshoz válassz olyan szemüveget, ami kifejezetten sportolásra terveztek (magas bázisgörbület, strapabíró és rugalmas keret, nedvességre is tapadó gumírozások, személyre szabhatóság...) és dioptriázható is  komfortos viseletet és megfelelő szemvédelmet biztosítva számodra. 

 

 

A Rudy Project - több mint 30 éve - nem csak a legjobb sportszemüveg megalkotása terén kötelezte el magát, hanem a lehető legjobb látáskorrekciós technológia kifejlesztése terén is!

 

Válaszd bármelyik általunk kínált sport-dioptriázási megoldást, biztosra veheted, hogy tökéletes látásélményt, komfortot és arc- illetve szemvédelmet kapsz, minden körülmény között. Alábbiakban megismerheted a megoldásokat – azok előnyeivel és hátrányaival, illetve a szemed adatai alapján kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb technológiákat.

 KÜLÖNBÖZŐ MEGOLDÁSOK,

KÜLÖNBÖZŐ IGÉNYEKHEZ

Az elmúlt 30 év során a Rudy Project mérnökei számos különböző megoldást fejlesztettek ki, a világ különböző pontjain aktív professzionális sportolókkal karöltve, hogy neked a látáskorrekció használata mellett se keljen lemondanod a magas bázisgörbületű sportszemüvegeink által nyújtott rendkívüli szem- illetve arcvédelemről, kényelemről, és személyre szabhatóságról! Ezen megoldások mindegyike különböző igényeket és dioptriatartományokat fednek le.


 

DIOPTRIÁS ÁTTEKINTŐ - 2020

RX DIRECT
A LEGFEJLETTEBB MEGOLDÁS


A világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülő "freeform" egyfókuszú vagy akár progresszív lencsék, melyek elérhetők fényre sötétedő és polarizált változatokban is. Az egyedülálló technológia révén a magas bázisgörbületű (8) sportlencsék teljes keresztmetszetükben dioptriázottak és prizmakompenzáltak. 


 ELŐNYEI
extra nagy periférikus látómező, rendkívül ellenálló lencsék, komfortos viselet, szinte láthatatlan megoldás 

➜ HÁTRÁNYAI
szűk dioptriatartományban alkalmazható, viszonylag hosszú, 3 hetes gyártási idő

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-5.75  +4.00 között*
 

 

RX INSERT
A PÉNZTÁRCABARÁT MEGOLDÁS


A legegyszerűbb és legrégebbi megoldás. A dioptriás lencse a sportszemüveg keretébe belülre illesztett inzertbe kerül. A kialakításnak köszönhetően stabil minden helyzetben, illetve a 6-os bázisgörbület valamint a dioptriás lencse külső behatásoktól jól védett elhelyezkedése révén elérhető árú megoldás! 

➜ ELŐNYEI
kedvező ár, egyszerű gyárthatóság, széles dioptriatartomány, könnyű installáció és cserélhetőség

➜ HÁTRÁNYAI
szűkebb periférikus látómező, az arctól enyhén eltávolodó keret

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-8.00  +7.00 között*

RX OPTICAL DOCK
MAGAS KORREKCIÓS MEGOLDÁS


A magas (8) bázisgörbületű lencsékből elérhető dioptriatartomány szűk, ezért a Rudy Project fejlesztői egy különleges megoldást készítettek, melyben a nem dioptriázott lencsék helyére, a keretbe illeszkedő inzert egy bázisgörbület átalakító. Így bár a keret 8, addig az inzertbe kerülő csiszolt lencse már csak 6-os bázisgörbületű


➜ ELŐNYEI
kedvező ár, egyszerűbb gyárthatóság, széles dioptriatartomány, szélesebb periférikus látómező, könnyű installáció és cserélhetőség

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-8.00  +7.00 között*

 

RX READERS
AZ INTEGRÁLT MEGOLDÁS


Vannak helyzetek, amikor csak rövid ideig van szükségünk látáskorrekcióra. Ilyenkor alkalmazható jól a Rydon lencsék alsó részébe, kontúr nélkül integrált olvasó dioptria. A megoldás külső szemlélő számára észrevétlenül beleolvad a lencse többi részébe, a viselő számára pedig megfelelő látást biztosítanak a kilométeróra-, a GPS kijelző-, a mobiltelefon-, vagy épp a térkép leolvasására.


 ELŐNYEI
azonnali megoldás mivel nincs szükség személyre szabott gyártásra, köztes megoldás sportolásra 

➜ HÁTRÁNYAI
csak fix előregyártott dioptria értékekből és színekből lehet választani, három elérhető dioptria méret

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
+1.50, +2.00, +2.50 

RX S.U.F.
SPORTOS MEGOLDÁS HÉTKÖZNAPOKRA 


Ezek a keretek egyesítik a sportszemüvegek és az optikai keretek legjobb tulajdonságait: rendkívül rugalmas keretek, kisebb (4, 6) bázisgörbületű és ezáltal könnyebben legyártható lencsék melyek egyes modellekben cserélhetők is, gumírozott szárvégek és orrnyergek melyek egyes modelleknél arcra alakíthatók is. Stílusos megjelenés a hétköznapokban, komfort és szemvédelem a könnyed sportolás során.


➜ ELŐNYEI
kedvező ár, egyszerűbb gyárthatóság, széles dioptriatartomány, komfortos és biztonságos viselet, akár cserélhető kivitelben is

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-7.00  +6.00 között*

 

RX DIRECT CLIPS
SOKOLDALÚ MEGOLDÁS


Magas (8) bázisgörbületű dioptriás megoldás, melyben a nem dioptriázott lencse helyére, a keretbe kerül egy félkeret-damilos megoldással a csiszolt lencse. Könnyen cserélhető a lencse, így akár többféle lencsével is használható ugyanazon keret.


➜ ELŐNYEI
szélesebb periférikus látómező, könnyen installálható és cserélhető

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás, kevés dioptriás lencse-gyártó opció

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-5.00  +4.00 között*


*FONTOS! 
A fenti dioptriatartományok össztörőben (dioptria és cilinder érték együtt) és az átlagos PD azaz pupillatávolság értéknél (64 mm) értendőek! Mivel az intervallumokat erősen befolyásolhatja a pupillatávolság (akár lefele vagy felfele is) és a kiválasztott sportmodell is, ezért a fentiek csak irányadóak - ettől lehet kisebb és nagyobb is az alkalmazható tartomány, minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét!

 


 

SEGÍTÜNK VÁLASZTANI

A számos különböző megoldás közül nem mindig egyszerű a megfelelőt kiválasztani. Szakértelmünk és tapasztaltunk a rendelkezésedre áll, így csak töltsd ki az alábbi linken található kérdőívünket, és kollégánk segít megtalálni a legideálisabbat számodra!

Kérdőívünk kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel, és nem minősül rendelésnek! A legjobb és a valóságot tükröző eredmény eléréséhez fontos, hogy a kérdőívben pontos és friss adatokat adj meg. A kitöltéssel hozzájárulsz, hogy a Rudy Project hazai forgalmazója, az Eyeland Kft. elektronikus leveleket küldjön számodra – mely szolgáltatásról bármikor leiratkozhatsz a későbbiek során. E-mail címedet és egyéb személyes adataidat bizalmasan kezeljük, és harmadik fél számára nem adjuk ki!

 

 

 

RX DIRECT
A LEGFEJLETTEBB MEGOLDÁS

Sportolás során fontos, hogy a kényelmes szemvédelem a lehető legnagyobb látómezővel párosuljon. És ez nincs másként akkor sem, ha látásjavításra szorulunk sőt! Sokévnyi kutatás/fejlesztés után a Rudy Project mutatta be a világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülő RX DIRECT dioptriázási technológiáját, mely során a sportkeret magas bázisgörbületű lencséje teljes keresztmetszetében dioptriázott, prizmakompenzált! Így ezen megoldással készülő dioptriás lencséd a normál, dioptria nélküli lencse méretéhez és formájához hasonló lesz, maximális kényelmet biztosítva számodra, külön inzert használata nélkül! 

Az RX DIRECT megoldás során választhatsz fényre sötétedő és törhetetlen, egytónusú polikarbonát, valamint polarizált lencsét is, igényeidnek megfelelően – egyfókuszú vagy multifokális kivitelben is!

Ha rendkívül széle körben használható lencsét szeretnél, válaszd a
 forradalmi ImpactX2 változatot, melynek köszönhetően a dioptriás lencse garantáltan törhetetlen, fényre sötétedő akár 74-9%* fényáteresztési munkatartománnyal, és antisztatikus. (*a szemed felé érkező 100%-nyi fényből ennyit enged át a lencse). 

A dioptriázott lencsék, így nem csak a fényre sötétedő, de az egytónusú és polarizált változatok is, magas optikai tisztaságot és rendkívüli látásélményt nyújtanak.  

A Polar3FX lencsék a Rudy Project saját fejlesztésű polarizációs technológiájára épülnek, mely technológia rendkívüli látásélményt biztosít, kiszűrve a zavaró fényeket és csökkentve a szem fáradékonyságát, és növelve a kontrasztot és mélységérzékelést.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Mivel az RX DIRECT megoldás során készített dioptriás lencsék formája és bázisgörbülete megegyezik a modellek nem-dioptriás változatával (formailag van egy-egy modell, ahol minimális eltérés adódhat), valamint akár törhetetlen alapanyagból is készíthető dioptriás lencse, ezen megoldás kiemelkedően jó szemvédelmet és extra nagy periférikus látómezőt biztosít, míg a fényre sötétedő technológia révén igen széles felhasználási körben alkalmazható.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Sajnos a lencsék magas bázisgörbülete (8) miatt a dioptriás megoldás csak szűk dioptriatartományban alkalmazható (modellekre, pupillatávolságokra és lencsetípusokra lebontott dioptriatartomány-táblázatunk itt találod), valamint kicsit hosszabb, 3 hét hosszú a gyártási idő igénye.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Tralyx XL, Keyblade, Propulse, Rydon, Rydon SLIM, Fotonyk, Stratofly, Airgrip, Guardyan, Sintryx, Spinair 56, Spinair 57, Spinair 58, Spinair 59

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Ahhoz, hogy az RX DIRECT megoldást használd, nincs szükség külön kiegészítőkre. Csak válaszd ki a számodra megfelelő sportszemüveget, melynél alkalmazható dioptriatartomány fedi a szemed értékeit!

A pontos pupillatávolság/dioptriatartományokról illetve a modell/lencse opciókról, valamint aktuális árainkról az innen letölthető táblázatból találsz bővebb információkat!

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét. 

Majd válaszd ki a sportszemüveget, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be bemutatótermünkbe vagy kiemelt optikusi partnereink egyikéhez, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3 hét!

 


 

RX SPORT READERS
EGYSZERŰ, KÖZTES MEGOLDÁS 

A látáskorrekcióval élők között sokan vannak olyanok, akiknek a sportolás során csak a kilométeróra-, GPS kijelző-, mobiltelefon-, vagy térkép leolvasása során lenne szükség a dioptria használatára. Emiatt legtöbbjük sportolás közben vagy egyáltalán nem hord magánál megfelelő látásjavító eszközt, vagy ezen tevékenységhez hátizsákból, zsebből előveszik az olvasószemüvegüket. Előbbi balesetveszélyt rejt magában, utóbbi pedig nem túl kényelmes megoldás. A Rudy Project vadonat új Sport Readers kínálata viszont komfortos, stílusos és gyors megoldást nyújt ezen helyzetekre.
 


A megoldás jelenleg kizárólag a Rydon modellhez érhető el. A normál Rydon lencsék alsó részébe, kontúr nélkül egy olvasó dioptriát integrálnak, mely ezáltal a külső szemlélő számára észrevétlenül beleolvad a lencse többi részébe, a viselő számára pedig megfelelő látást biztosítanak olvasáshoz! Ezen megoldás a Smoke, Multilaser Ice és Multilaser Red lencsékben lesz elérhető, +1.50 - +2.00 - +2.50 dioptriákkal. Gyártási idő és várakozás nélkül, megfizethető áron sportdioptriás megoldás, ez a Sport Readers.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Gyors és ideális köztes megoldást nyújthat a Sport Readers, ha csak sport közben olvasásra van szükségünk dioptriás megoldásra.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a lencsék előre gyártottak, így adott esetben, ha a gyári értékekkel nem egyeznek az igényekkel, olvasási távolsággal kell kompenzálni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Rydon

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Válaszd ki a számodra ideális dioptriát és lencseszínt, és már indulhatsz is bringázni, futni, túrázni... Nincs szükség optikusra, látszerészre, szemvizsgálatra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Weboldalunkon csak helyezd a kosárba az általad választott modellt, és véglegesítsd a megrendelésed. Bemutatótermünkben illetve partnereinknél pedig csak egyszerűen helyben válassz és vidd.

Nincs gyártási idő, nincs várakozás.

 


 

RX DIRECT CLIPS
SZÉLESEBB LÁTÓMEZŐ ELÉRHETŐ ÁRON

Ennél a megoldásnál a dioptriás lencsét a szabadalmaztatott rögzítési eljárással, egy félkeret-damilos inzertbe helyezve illesztjük közvetlen a sportszemüveg keretébe. Így a dioptriás lencsénk mérete és formája, az adott modell nem-dioptriás lencséjéhez képest eltérő (kisebb) lesz, de ezáltal kedvezőbb áron és szélesebb munkatartományban gyártható le! 

A kialakításnak és méretének köszönhetően, a Direct Clip inzertjébe bármelyik lencsegyártó (HOYA, Zeiss, Essilor) magas bázisgörbületű (8) lencséjéből készíttethető lencse.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Nagy periférikus látómező, a félkeret-damilos megoldás révén széles dioptriatartományban alkalmazható (-5.00 +4.00), egy keret többféle Direct Clip inzerttel (és ezáltal dioptriás lencsével) is használható, illetve egy Direct Clip inzert több, azonos modell keretébe is használható.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Rydon, Stratofly 

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged (Rydon, Stratofly) mellé csak egy darab, az adott szemüveghez való Direct Clips nevű inzertet kell vásárolnod. A nem-dioptriás lencséd kikerül a kiválasztott keretből, így az nem kerül kiszámlázásra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX DIRECT CLIP megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzá tartozó Direct Clip inzertet  Rydon (FR800002A) illetve Stratofly (FR230002), és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be bemutatótermünkbe vagy optikai partnereink egyikéhez, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 7-12 munkanap!

 


 

RX OPTICAL DOCK
EXTRA SZÉLES DIOPTRIATARTOMÁNY

A sportszemüvegek dioptriázásának problémája azok magas bázisgörbületéből ered. Ilyen íveltségű lencsék csak nehezen és ezáltal költségesen, ráadásul szűk dioptriatartományban alkalmazhatók. Éppen ezért a Rudy Project fejlesztői létrehozták az RX OPTICAL DOCK megoldást, mely tulajdonképpen egy speciális, bázisgörbület átalakító Direct Clip inzert.

Az RX DIRECT CLIPS megoldáshoz hasonlóan ennél a megoldásnál is a nem-dioptriázott lencsék helyére, a szemüvegkeretbe közvetlen illeszkedő klipsz/dokkoló foglalja magában a dioptriás lencsénk. Viszont míg a keret 8, addig a dokkolóba kerülő csiszolt lencse már csak 6-os bázisgörbületű! Ennek köszönhetően rendkívül széles tartományban alkalmazható megoldás - ráadásul alacsonyabb előállítási költségekkel!

A telikeretes Optical Dock alapanyaga ugyanaz a speciális Grilamid, mint a kereteink alapanyaga, így az erős, a sportolás során fellépő esetleges erőknek is ellenáll. Elérhető több színben is.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Az alacsonyabb bázisgörbület révén kiemelkedően széles dioptriatartományban alkalmazható (-8.00 +7.00), egy adott szemüvegkeret többféle Optical Dock inzerttel (és ezáltal dioptriás lencsével) is használható, illetve egy Optical Dock inzert több, azonos modell keretébe is használható, alacsony bázisgörbületének köszönhetően a dioptriás lencse gyártási költségei alacsonyabbak és könnyű legyártani.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Rydon, Stratofly, Fotonyk

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged (Rydon, Stratofly, Fotonyk) mellé mindösszesen csak egy darab Optical Dock nevű inzertet kell vásárolnod a nem-dioptriás lencséd kikerül a kiválasztott keretből, így az nem kerül kiszámlázásra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX OPTICAL DOCK megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzá tartozó Optical Dock inzertet is, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be bemutatótermünkbe vagy optikai partnereink egyikéhez, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-7 munkanap!

 


 

RX INSERT
MAGAS DIOPTRIATARTOMÁNY, EGYSZERŰSÉG, KEDVEZŐ ÁR

Íme a legrégebbi és legegyszerűbb dioptriás megoldás, mely esetében a dioptriás lencsénk egy, a sportszemüveg keretébe belülről, az orrnyereg részbe bepattintható Clip On nevű inzertbe kerül. Ez a félkeret-damilos inzert stabilan tartja a lencsénk minden helyzetben, de bármikor könnyedén kivehető, például tisztításhoz. Kialakításának köszönhetően rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható, kedvező áron kivitelezhető és könnyen becsiszolható a lencse! 

Az inzertbe foglalt dioptriás lencse 5 vagy 6-os bázisgörbületű, ennek köszönhetően nem igényel speciális gyártási módot (bármelyik optikus le tudja gyártani bele a dioptriás lencséd) és rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható. . 

Mivel a keretben levő normál, nem-dioptriás lencse megvédi a dioptriás lencsét a kosztól, piszoktól és fizikai behatásoktól, ezáltal nincs szükség extra felületkezelésekre, vagy különleges, strapabíró alapanyag választásra. A vízlepergető és tükröződésmentesítő bevonatokat javasoljuk rátetetni. 

A Clip On használata nem akadályozza meg, hogy a keretben cserélgethessük a nem-dioptriás lencséket - így az inzert használata mellett is lehetőség van a fényviszonyhoz, időjáráshoz, sportághoz alkalmazkodni!

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Nagyon kedvező árú dioptriázás, ezzel akár a már meglevő sportszemüvegünknél is könnyedén alkalmazható, széles dioptriatartományban alkalmazható (-8.00 +7.00), akár több keretben is használható ugyan az a Clip On inzert.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

A dioptriás lencse méretéből eredően szűk periférikus látómező (amit az agyunk fejmozgatással kompenzál majd), az extra keret beillesztése miatt az arcunktól enyhén eltávolodó keret.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Keyblade, Propulse, Defender, Tralyx, Tralyx SLIM, Tralyx XL, Rydon, Rydon SLIM, Fotonyk, Sintryx, Stratofly, Guardyan, Skermo, Klonyx Snow, Klonyx MX

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged mellé mindösszesen csak egy darab Clip On nevű inzertet kell vásárolnod. Mivel több típusú inzert létezik, mindenképp bizonyosodj meg választás előtt, hogy a megfelelőt választod!

Egyfókuszú lencséhez használható
- félkeret-damilos inzert (FR700000): Keyblade, Propulse, Rydon, Rydon SLIM, Fotonyk, Stratofly
- félkeret-damilos inzert (FR390000): Tralyx, Tralyx SLIM, Tralyx XL
- félkeret-damilos inzert (FR490000): Sintryx

- telikeretes inzert (FR160000): Guardyan,
- telikeretes inzert (FR120000): Klonyx Snow, Klonyx MX, Skermo

Multifokális lencséhez használható
- telikeretes inzert (FR890000): Rydon, Stratofly

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e  minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX INSERT megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzátartozó Clip On inzertet, illetve ha már meglevő Rudy Project szemüveged szeretnéd ezzel a megoldással dioptriázni, akkor csak az inzertet, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be bemutatótermünkbe vagy optikai partnereink egyikéhez, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.
FONTOS! A pupillatávolságod feljelölését minden esetben helyére, a keretbe helyezett inzerten kell elvégezni!

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-7 munkanap.

 


 

RX S.U.F.
HIBRID KERETEK, UTCÁRA ÉS SPORTRA EGYARÁNT

Sokan keresnek olyan dioptriás keretet, mely mind a hétköznapokban, mind a könnyed futás, tekerés vagy egyéb aktivitás során is megfelelő kényelemmel és szemvédelemmel hordható. A Rudy Project S.U.F. (Sport Utility Frame) modellek egyesítik a sportmodellek és dioptriás keretek legjobb tulajdonságait – strapabíró és rugalmas, aktív mozgások során is biztonságos keretek, állítható szárvégekkel és orrnyereggel, nedvességre is tapadó gumírozásokkal, kisebb (4,6) bázisgörbületű lencsékkel, melyek egyes modelleknél akár könnyedén cserélhetők is.

Az S.U.F. modellek közül legszélesebb körben, legsportosabban felhasználható változatok a Maya, Impulse és Vulcan keretek, melyek esetében a dioptriás lencsék egy félkeret-damilos inzert segítségével rögzülnek a keretekbe. A megoldásnak köszönhetően lehetőséged nyílik ugyanazon kerettel több méretű, több típusú, és/vagy színű dioptriás lencsét is használni. A Maya és Impulse modellek ezen felül rendelkeznek a Flip Up technológiával is, mely révén a keretre pattintható, felhajtható színezett előtétlencsék is használhatók. 

Az Intuition és Step modellek pedig a klasszikus hétköznapi viseletre tervezett keretek stílusát nyújtják, könnyed sportos tulajdonságokkal ötvözve.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Könnyed sportoláshoz is alkalmas kialakítás, egyes modelleknél a könnyű lencse cserélhetőség, a kisebb (4, 6) bázisgörbület révén egyszerűbb lencse előállítás, széles dioptriatartományban alkalmazhatóság.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a kosz, piszok és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni. A kisebb bázisgörbület révén periférikus szemvédelme kisebb mint a sportmodelleké.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Maya, Impulse, Vulcan, Intuition A, Intuition B, Intuition C, Step 01, Step 02

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Válassz egy keretet. A Maya, Impulse és Vulcan modelleknél a keret mellé szükséged lesz egy Direct Clip nevű inzertre is, melyekből számos kivitel (telikeretes, félkeretes, különböző formák) érhető el - ezeket megtalálod a keretek adatlapján. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki a kereted és ha szükséges, a hozzátartozó, számodra ideális formájú Direct Clip inzertet, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be bemutatótermünkbe vagy optikai partnereink egyikéhez, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint az adataid rögzítésre kerülnek. 

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-5 munkanap! 

 


 

SEGÍTÜNK VÁLASZTANI

A számos különböző megoldás közül nem mindig egyszerű a megfelelőt kiválasztani. Szakértelmünk és tapasztaltunk a rendelkezésedre áll, így csak töltsd ki az alábbi linken található kérdőívünket, és kollégánk segít megtalálni a legideálisabbat számodra!

Kérdőívünk kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel, és nem minősül rendelésnek! A legjobb és a valóságot tükröző eredmény eléréséhez fontos, hogy a kérdőívben pontos és friss adatokat adj meg. A kitöltéssel hozzájárulsz, hogy a Rudy Project hazai forgalmazója, az Eyeland Kft. elektronikus leveleket küldjön számodra – mely szolgáltatásról bármikor leiratkozhatsz a későbbiek során. E-mail címedet és egyéb személyes adataidat bizalmasan kezeljük, és harmadik fél számára nem adjuk ki!