Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Termékek Menü

LENCSE TULAJDONSÁGOKTULAJDONSÁGOK | I M P A C T X 2 | P O L A R 3 F X | P O L A R 3 F X H D R

 


 

MAGAS OPTIKAI TISZTASÁG ÉS KIEMELKEDŐ SZEMVÉDELEM

A Rudy Project fejlesztői a kezdetektől fogva olyan filozófia szerint tervezik és készítik a lencséket, melynek célja a fejlett szerkezet és a tökéletes optikai tisztaság ötvözése. A sportszemüvegek cserélhető lencse kialakításának és a széles lencsetípus választékának köszönhetően a felhasználó minden helyzethez alkalmazkodni tud!
 


Hiszünk abban, hogy nem elég a szemet megvédeni a különböző sugaraktól és fizikai behatásoktól, de az is szükséges, hogy a lencse a legapróbb torzításoktól is mentes legyen, a legjobb optikai minőséget és látásélményt nyújtsa minden helyzetben. *


LENCSÉK ALAPTULAJDONSÁGAI

Minden lencsénk kiemelkedően magas vizuális élességet és fizikai védelmet biztosít a szem számára. Ehhez az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

 • könnyű súly
 • csökkentik a ragyogást
 • fokozzák a kontrasztot
 • védenek az ultraviola sugárzástól
 • biztosítják a "valós" látványt, a színek torzítása nélkül
 • védenek a külső fizikai behatásoktól

 

UV-VÉDELEM
A fény egy elektromágneses sugár, amit a nano-méterekben mért hullámhossz jelent (1nm = a milliméter 1 milliomod része). Ezen sugárzás ultraibolya tartománya (UVA és UVB) a legveszélyesebbek a szemre, amitől védeni kell látószervünket! Ezért minden lencsénk elnyeli a káros ibolyán túli sugarakat 385 nm-ig  mely UV400 védelmet jelent!

Minden egyes lencse különleges króm illetve szilíciumoxidos kezelésen megy keresztül, hogy elérjék a kívánt felszívó hatást, megvédve így a szemet.

 

SZEMVÉDELEM
Minden fejlesztésünk középpontjában az áll, hogy lencséink garantálják a legnagyobb szemvédelmet. Éppen ezért a lencsék összetevői a legjobb minőségű, válogatott alapanyagokból állnak, és a végső felhasználás területére specializáltak. Ezen kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhető például az ImpactX-lencsecsalád, mely a napjainkban elérhető legnagyobb szemvédelemmel és komforttal rendelkezik, amit egy sportlencsétől elvárhatunk: garantáltan törhetetlen és fényre sötétedő technológiát is tartalmazza!

 

KARCÁLLÓSÁG
Minden polikarbonát lencsénk magas hőmérsékleten polyxilosane bevonattal lett ellátva, hogy megnövelt kopás- és karcállósága legyen. A törhetetlen ImpactX-lencséink, fél-molekuláris, puha anyaguknak köszönhetően ennél még jobban ellenállnak a karcolódásnak.

 

VÍZTASZÍTÁS
Egyes sportágak esetében különösen fontos, hogy a lencse felületéről könnyedén, nyom nélkül legördüljenek a vízcseppek, kiküszöbölvén azt a tipikus torzítást, amit a víz okozhat. Ezért egyes lencsetípusaink víztaszító, HYDROTEK bevonatot is kaptak. Ezen lencséink ideálisak szörfözéshez, vitorlázáshoz és minden más vízi sporthoz. 

 

PÁRAMENTESÍTŐ KEZELÉS
Ez a kezelés a párásodást akadályozza meg viszonylag hosszú időre (ez EN168 teszt alapján kb. 5 perc), ezáltal a látás zavartalan marad kritikus körülmények között is.

 

 

LENCSÉK MINDEN HELYZETRE

A Rudy Project sportszemüvegek lencséi cserélhetők, és a gyártó széles lencsemodell választékot kínál, magas vizuális minőségben! A különböző tulajdonságú lencsék lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb választást, és a cserélhetőség révén gyorsan alkalmazkodhass a megváltozott körülményekhez.

Alábbiakban találod az összes jelenleg elérhető Rudy Project lencsetípust és azok tulajdonságait. A különböző szemüvegmodellekhez különböző lencsetípusok érhetők el – az adott modellekhez elérhető lencseválasztékokról és azok méretéről a termékek adatlapján találsz információt.

 

TÖRHETETLEN, FÉNYRE SÖTÉTEDŐ VAGY MÁS NÉVEN FOTOKROMATIKUS LENCSÉK
sűrűség: 1,11 gramm/cm3 | törésmutató: 1,53 | Abbe-szám: 45 | kémiai ellenállóképesség: jó | törésre érzékenység: ellenálló

 

POLIKARBONÁT LENCSÉK
sűrűség: 1,22 gramm/cm3 | törésmutató: 1,59 | Abbe-szám: 29 | kémiai ellenállóképesség: gyenge | törésre érzékenység: érzékeny
DIOPTRIÁS KIVITELBEN IS
A kék pipával megjelölt típusok és minden ImpactX-lencse elérhető RX DIRECT dioptriás megoldással dioptriázva is!
Bővebb információt találsz a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁZHATÓSÁG menü alatt.

 

FÉNYÁTERESZTÉSI TARTOMÁNY
A fényáteresztési tartomány azt a mennyiségű fényt jelöli, amit a lencse a szemed felé érkező 100%-nyi fényből átenged! A fényáteresztési adatok a EUROPEAN STANDARD EN 1836:2005+A1:2007, illetve az AMERICAN STANDARD ANSI Z80.3-2010 szabványok szerint készültek!

 

SZŰRŐKATEGÓRIÁK
A szűrő kategória megjelölésnél a besorolások az alábbiakat jelentik:


0 – 80-100% fényáteresztés: beltéri használatra
1 – 43-80% fényáteresztés: nagyon kevés fényhez
2 – 18-43% fényáteresztés: közepes fényviszonyokhoz
3 – 8-18% fényáteresztés: erős fényhez
4 – 3-8% fényáteresztés: intenzív, extrém fényviszonyokhoz, vezetésre nem alkalmas

 


 

 

IMPACTX
EGY LENCSE MINDENEK FELETT

Te sem szereted cserélgetni a szemüveged lencséit - vagy jártál már úgy, hogy nem vitted magaddal a másikat? Érezted már, hogy a túra vagy bringázás végére túl sötét a lencséd, mert lemenőben a nap vagy csak beborult? Szeretnéd, ha szemüveged lencséje mindig automatikusan alkalmazkodna a fényviszonyokhoz? Ráadásul úgy, hogy anyagának köszönhetően rendkívüli védelmet biztosítson szemed számára? Akkor ismerd meg az ImpactX-lencséket!

 

 

MI AZ AZ IMPACTX?
Egy magas ütés- és törésállóságú polimerből készült lencse, magas optikai tisztasággal. Alapja az a szabadalmaztatott poliuretán optikai polimer-család, az NXT®, mely átlátszó és törhetetlen, és amely eredetileg a hadsereg számára lett kifejlesztve. Az NXT® az 1990-es évek elején született meg az Egyesült Államokban, amikor a kormány megbízta a Simular Technologies-t egy új golyóálló, átlátszó és könnyű anyag kifejlesztésére, amely megbízhatóbb és tartósabb, mint a polikarbonát. A szeptember 11-i események óta ezt az anyagot használják a repülőgépek pilóta-fülkéjének ajtóihoz, illetve az Apache helikopterek szélvédőihez is. Ennek a technológiának előnyeit a Rudy Project egyedülálló ImpactX lencse-programjának köszönhetően most már az utca embere is viselheti!

Az ImpactX lencsetechnológia kizárólag a Rudy Project szemüvegekben érhető el. A saját fejlesztésű fotokromatikus (fényre sötétedő) és polarizációs technológia beépítésével egy rendkívül ütésálló, törhetetlen és minden időjárási viszony között tökéletes látásélességet biztosító lencsét kapunk.

A 2006-ben bemutatott első generáció után, sok évnyi kutatás-fejlesztést követően, 2015-ben megérkezett a lencsecsalád új generációja, az ImpactX2! Ezen változatok már víztiszta állapotból aktiválódnak, akár 9-74% fényáteresztési munkatartományban! Ráadásul a korábbi generációhoz képest 25%-kal megnövelt fényre sötétedési sebesség jellemzi, továbbá már nem csak a természetes UV-fényre reagálnak, hanem UV-szűrő felületek mögött (ablaküveg, autó szélvédő) is aktiválódnak. Stabilak a hőmérséklet-változásra és ellenállók a vegyi anyagokkal szemben.

 

GARANTÁLTAN TÖRHETETLEN
Az ImpactX lencsék törésére élettartam garanciát vállalunk, mivel egyedülálló félmerev szerkezetének köszönhetően az elérhető legnagyobb biztonságot és védelmet nyújtják. Erősebb, mint bármilyen más lencse-alapanyag, garantáltan nem törik el vagy reped meg - megfelel az ANSI Z87.1+ szabványnak* is!

A polikarbonát és egyéb más anyagokkal ellentétben, az ImpactX nem érzékeny a feszültségi törésre. A polikarbonát és poliamid anyagokkal ellentétben az ImpactX nem lép reakcióba vegyszerekkel illetve oldószerekkel (pld. aceton, methyl alkohol) és magas termikus stabilitása van, és nincs optikai vagy fizikai torzulása akkor sem, ha 80°C hőmérsékletnek van kitéve.

*Az ANSI Z87.1 egy Amerikai Nemzeti Sztenderd szabvány, mely magában foglalja a szem- és arcvédő eszközökkel szembeni alap elvárásokat, egy külső fizikai behatás során keletkező sérülés minimalizálásának és kiküszöbölésének igényét, valamint a kémiai behatásokkal szembeni ellenállóságot, például katonai célú felhasználás esetén. A szabvány „+” kiegészítése még szigorúbb és keményebb behatásokkal szembeni ellenállást követel meg. Ennél fogva azok a lencsék, melyek ezen szabványminősítéssel rendelkeznek, mint az ImpactX lencsék, alkalmasak sportlövészeti célú felhasználásra is!

 

SZUPERKÖNNYŰ
Az ImpactX lencsék a CR-39 anyagból készülteknél 16%-kal, a polikarbonátból készülteknél 10%-kal könnyebbek. Alacsonyabb a törésmutatója, belső feszültsége és fényszórása, mint az egyéb anyagokból készült lencséknek! Éles látképet, minőségi vizuális élményt nyújtanak, csökkentve a "szivárványos" fénytörést. Rendkívüli időjárás-lekövető komfortot nyújtanak.

 

FÉNYRE SÖTÉTEDŐ TECHNOLÓGIA
Utánozhatatlan élményt és komfortot nyújt az ImpactX lencsék rendkívül széles munkatartománya. Az új generációs lencsék korábbi változataikhoz képest 25%-kal gyorsabban reagálnak a fényviszonyok változására, és akár 9-74%-os munkatartománnyal is elérhetők! Ennek köszönhetően ugyan azon lencsét használhatod reggel, délben és este, valamint rossz időben és napsütésben egyaránt!

 

CSÚCSMINŐSÉGŰ LENCSE
Az ImpactX lencsék éles látást, utolérhetetlen komfortot és rendkívüli szemvédelmet biztosítanak. Torzítás mentesek, magas optikai tisztaságúak és UV400 védelemmel rendelkeznek.

 

 

HDR - HIGH DYNAMIC RANGE
Amellett, hogy az innovatív fotokromatikus pigmenteknek köszönhetően gyorsabb aktiválási sebességre képesek az új ImpactX lencsék, egy különleges szűrési funkcióval is elláttuk e modelljeinket, mely szabályozza a lencsén áthaladó fény hullámhosszát. A fény spektrumát szűrve a lencse rendkívüli látásélményt nyújt viselője számára. Széles fényre sötétedési munkatartomány, élesebb vizuális élmény és különleges kontrasztosító hatás – mindez egy lencsében! 

 

 

MELYIK MODELLEKBEN ÉRHETŐ EL?
Az ImpactX HDR-technológia az ImpactX Photochromic Red, -Laser Red, -Laser Brown és -Laser Purple lencsékben érhető el.

 

LASER-BEVONAT
A verőfényes napsütéses időjárásban extra szemvédelemre van szükségünk. Az ilyen helyzetekre lett tervezve a különleges fém-oxidos (laser) külső lencsebevonat, melynek köszönhetően ezek a lencsék több fényt szűrnek meg nagyobb kényelmet biztosítva szemünk számára.

 

 

MELYIK SZEMÜVEGBEN ÉRHETŐ EL AZ IMPACTX LENCSE?
Ide kattintva listázhatod az aktuálisan elérhet modelleket, melyek ImpactX lencsével vannak szerelve.
Ide kattintva pedig listázhatod a külön megvásárolható ImpactX lencséket.


 

 

POLAR 3FX
CSÚCS A POLARIZÁCIÓS TECHNOLÓGIÁBAN

A Rudy Project lencse kínálat másik különlegessége a saját fejlesztésű Polar 3FX. Ez a polarizált lencse technológia kiszűr minden zavaró fényt és csökkenti a szem fáradékonyságát. Évek kutatásainak és részletekbe menő tökéletesítéseinek eredményeként a Polar 3FX lencsékben kiváló kombinációt alkot a fejlődő polikarbonát technológia, a tükröződés mentes bevonat, és az arcra alakított lencseforma. 
 


Különleges fényelnyelő és más molekuláris tulajdonságának köszönhetően kiváló kontraszt és mélységérzékelést biztosít, miközben támogatja a színek tökéletes élvezhetőségét, és minimalizálja a szem megerőltető igénybevételét kritikus időszakokban is.

A polarizált lencsék effektíven blokkolják a tükröződő fényeket különböző szituációkban, mint például vízpart mellett vagy a hóval fedett területek szerteágazó fényei, az autóablak vagy más fémekről tükröződő fények között. Azok a fények, amelyek visszatükröződnek a felszínről, visszajutnak a szembe. Ilyenkor kétszeres erővel érkezik a szemünkbe a Nap fénye, egyrészről azok a fénysugarak, amelyek direkt jutnak a szembe, másrészről pedig azok, amelyek a tükröződések hatására érnek minket: miáltal drasztikusan lecsökkentik, vagy teljesen megszüntetik a tükröződő fények erejét, amelyek a zavaró fények többségét alkotják, használhat világosabb lencséket is akár, amelyek ugyanúgy biztosítják a kívánt tükröződésmentességet, és kényelem érzetet, ellentétben a nem polarizált sötét lencsékkel.

 

ALAPANYAGA
Polikarbonát lencséinket egy különleges nyomás-technikával készítik, hogy maximalizálják az optikai tisztaságot és a vizuális élményt - kiküszöböli a szem fáradékonyságát és minimalizálja a torzítást.

A polarizált lencse több rétegből épül fel, ezért préseléses illesztési technológiát használnak. Ezáltal a látás fokozott, torzítás és csillogásmentes lesz, mivel a lencse belső felületét plusz egy tükröződéscsökkentő réteggel látják el. A lencse pehelykönnyű az üveglencséhez képest.

 

SZABADALMAZTATOTT 3FX POLARIZÁLT TÜKÖR TECHNOLÓGIA
A Polar 3FX felhagyott a hagyományos lencséknél alkalmazott eljárási módszerekkel, és egy egyedül-álló tükröződési technológiát használ.

Polar 3FX bevonat biztosítja:

 • kimagasló vizuális aktivitást, mélységérzékelést
 • a tükröződő kezelés megkönnyíti a tisztítást, és elősegíti a lencsék kimagasló teljesítményét
 • minimalizálja a zavaró foltosodást, biztosítja a hosszan tartó szabad látást
 • magas szintű karcolódás védelem
 • egyedülálló és divatos megjelenés

 

FEJLETT TÜKRÖZŐDÉSMENTES BEVONAT
Rudy Project teljesen egyedülállóan alkalmazza a többrétegű, megerősített anti-reflexánsbevonatokat, amellyel kimagaslóan magas minőségű vizuális élményt biztosít a szemnek, mint bármilyen más lencse. Csökkenti a nagymértékű, vagy egyéb környezeti tükröződések hatását.

 

SPECIÁLIS VÍZLEPERGETŐ, PÁRÁSODÁSMENTES RÉTEG - HYDROTEK™
Rudy Project áttörést hozott a hydro-fog bevonatokban, kiküszöböli a párosodást és más felszíni kihívásokat. A lencse felületén nem tapadnak meg a vízcseppek, a speciális bevonatnak köszönhetően illetve letaszítja róla nyom nélkül a vízcseppeket.

A Rudy sportolói ezt a lencsét „varázs-lencsének” nevezik, miután a Rudy Project Polar 3FX forradalmasított polarizált lencsetechnológiája egyike a világ legfejlettebb fejlesztésének, ami a zavaró fények kiszűrését biztosítja.
 

MELYIK SZEMÜVEGBEN ÉRHETŐ EL A POLARIZÁLT LENCSE?
A Polar 3FX lencse jelenleg ezen modellekben érhető el.
 


 


POLAR 3FX HDR-TECHNOLÓGIA
UTOLÉRHETETLEN VIZUÁLIS ÉLMÉNY

Sokévnyi intenzív kutatás és fejlesztést követően megújul az eddigi Polar 3FX-technológia

A HDR-technológiával ellátott lencsék, az eddigi polarizáltakhoz hasonlóan, kiválóan csökkentik majd a fénycsillogásokat és fénytöréseket (a megfelelő UV-védelemről nem is beszélve), ezáltal redukálják a szemfáradását és növelik a komfortot és a kontrasztot. A Polar3FX lencséket a HDR (high dynamic range) szűrővel kombinálva kiemelkedő vizuális látványt biztosítanak viselőjük számára, ezáltal összehasonlíthatatlan élményt nyújtva.A nagyobb tartósság és strapabírás érdekében ezen lencséket ellátták a forradalmi foltmentesítő és kopásgátló bevonattal is. Élesebb kép, kiemelkedő kontraszt és hihetetlen vizuális élmény, tartós kivitelben… ez a Polar3FX HDR-technológia.


MELYIK SZEMÜVEGBEN ÉRHETŐ EL A POALR 3FX HDR LENCSE?

A Polar 3FX HDR lencse jelenleg ezen modellekben érhető el.