Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Termékek Menü

SZEMÜVEG TULAJDONSÁGOK

KERETEK | ALAKÍTHATÓSÁG | GUMÍROZÁSOK | LENCSÉK | SZELLŐZÉS | LÁTÁSJAVÍTÁS | EGYEDISÉG | EXTRA SZEMVÉDELEM | 2 ÉV GARANCIA

 

MITŐL JÓ EGY SPORTSZEMÜVEG?

Sportolás közben nem divatból viselünk szemüveget. Ilyenkor megnő szemünk sérülésének kockázata, felerősödnek a látásunkat zavaró tényezők. Ezen okokból kifolyólag nem mindegy milyen minőségű, milyen kényelmes és milyen biztonságos szemüveget viselünk! De mit kell elvárni egy jó sportszemüvegtől?

A sportszemüveg elsődleges feladata, hogy az aktív testmozgás során is maximálisan védje szemünk és arcunk épségét, minden helyzetben éles látást biztosítva. Ezért fontos, hogy a keret rugalmas és erős legyen – nagyobb erőhatás során se törjön, valamint ölelje körbe szemeinket minél jobban. Mivel nem vagyunk egyformák, lehetőség szerint legyen arcra szabható a szára és orrnyerge. Legyen szó bármilyen sportról, az aktív testmozgás során izzadunk – ilyen helyzetekben sem szabad csúszkálnia arcunkon a szemüvegnek! Lencséinek kialakításánál nem a dekoratív megjelenés az elsődleges szempont, hanem a zavartalan látásélmény, a szemvédelem és a különböző időjárási körülményben is éles látás biztosítása. Mindezen alapok mellett az sem árt, ha a szemüvegünk dioptriázható is, és alkatrészei cserélhetők, hogy hosszú időn át hű társunk lehessen. 

Az immáron több mint 30 éves Rudy Project a kezdetektől fogva olyan szemüvegeket tervezett és készített, mely az élsportolók által felvázolt igényeket kiszolgálja, mindamellett hogy komfortos viseletet biztosítanak.


KOMFORT – TECHNOLÓGIA – DIZÁJN
ISMERD MEG A RUDY PROJECT SPORTSZEMÜVEGEK FŐBB TULAJDONSÁGAIT! 


 

SPORTRA TERVEZETT KERETEK

A sportszemüvegek kereteit olyan erőbehatások is érhetik, melyek más, hétköznapi körülmények között nem. Éppen ezért nagyon fontos, hogy azok tervezésénél az ilyen helyzetekre is figyeljenek. A Rudy Project tervezői emiatt egy rendkívül rugalmas és strapabíró anyagokot kerestek, mely ellenáll a nem ritkán extrém behatásoknak is, mint például a Grilamid névre keresztelt ötvözet – mely többek között szilícium, magnézium, és titán összetevőkből áll. Az ebből az anyagból készült keretek ütés hatására inkább deformálódnak, mint eltörnek, így védve arcunk és szemünk épségét!


A megfelelő anyagválasztás mellett a keret görbülete is fontos egy sportra tervezett szemüvegnél. Minél nagyobb a bázisgörbület, annál jobban öleli körbe szemünk, halánktéktól halánktékig. Ezért sportra legjobban a 7-es és efeletti bázisgörbületű keretek alkalmasak - a Rudy Project keretek többsége 8, pár modell 7.


 

ARCRA ALAKÍTHATÓSÁG

Mindenkinek kicsit más az arcformája, az orra, a szempilla hossza, vagy épp másként szereti hordani a szemüvege szárát. Ahhoz, hogy egy azon szemüveg a lehető legtöbb embernek kényelmesen álljon, arcra alakíthatónak kell lennie. A Rudy Project fejlesztői ezért olyan speciális fémötvözetet alkalmaznak a legtöbb sportmodellnél, hogy azok szára és orrnyerge is kézzel, könnyedén állítható legyen bármilyen irányba! 


Ennek köszönhetően szemüveged úgy és ott fog állni az arcodon, ahogy és ahol kényelmes neked! Nincs többé lencsét izzadtsággal "festő" szempilla, nincs vastagabb orrnyergen magasra tolódott keret, nincs sisaktól lenyomódó egyenes szárvég, vagy épp ferde orrnyereg miatt felemásan álló keret... 


 

NEDVESSÉGRE IS TAPADÓ GUMÍROZÁSOK

Sportszemüvegeink többségének szárvégei és orrnyerge is gumírozott. Ezen Megol anyagú borítás legfontosabb tulajdonsága, hogy nedvesség hatására is tapad, így nincs többé sportolás közben idegesítően lecsúszó szemüveg, csak komfortos illeszkedés - minden körülmény során! 

 


 

LENCSÉK MINDEN HELYZETRE

A Rudy Project sportszemüvegek lencséi cserélhetők, és a gyártó széles lencsemodell választékot kínál, magas vizuális minőségben! A különböző tulajdonságú lencsék lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb választást, és a cserélhetőség révén gyorsan alkalmazkodhass a megváltozott körülményekhez. De arra is lehetőség van, hogy lencse csere nélkül éles látás biztosított legyen bármilyen fény- és időjárási viszony során is, a forradalmi, törhetetlen és fényre sötétedő ImpactX-lencséinkkel!


Természetesen minden lencse a legmagasabb optikai tisztaságú és minimum UV400 védelemmel ellátottak. Hisszük, hogy nem elég csak a veszélyes sugárzás és fizikai behatások ellen védeni a szemet. A vizuális élesség fokozása és a torzítás minimalizálása épp úgy fontos, miközben a lehető legjobb optikai minőséget nyújtjuk az aktív élethez. Ezen oknál fogva különleges tulajdonságokkal kiegészített lencséket is kínálunk, mint például a víztaszító, párásodásmentesítő, és fényre sötétedő technológiák.

 Lencséinkről bővebben a MIÉRT RUDY? / LENCSE TULAJDONSÁGOK menü alatt olvashatsz.


 

MEGFELELŐ SZELLŐZÉS

Nincs több párásodás, csak zavartalan és éles látás! Minden Rudy Project sportszemüveg kialakításának köszönhetően megfelelő szellőzést biztosít, így a lencse belső felületén nem marad meg a pára, és nem alakul ki fullasztó érzés a szemünk számára. Egyes modellek további extra légáramlást biztosítanak a lencsékbe és/vagy a keretbe integrált szellőző csatornák révén - ilyen például a Tralyx, Agon, Fotonyk és a Stratofly modell! 


 

DIOPTRIÁS MEGOLDÁSOK AZ AKTÍV ÉLETHEZ

Ha aktív életet élsz, sportolsz, és látájavításra van szükséged, ne köss kompromisszumokat! A Rudy Project élenjár a sportdioptriázhatóság terén is, így számos megoldást kínálunk, melyekből mindenki könnyedén kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt. Legyen szó a legegyszerűbb bepattintható betétről, vagy a világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülő, prizmakompenzált, akár fényre sötétedő és törhetetlen dioptriás lencséről... Komfort és szemvédelem mindenkinek, minden helyzetre! 

➜ Dioptriás megoldásainkról részletesebben a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁS MEGOLDÁSOK menü alatt olvashatsz.


 

SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG

Mivel szemüvegeink alkatrészei külön-külön is cserélhetők, és ezek külön is elérhetők, lehetőséged nyílik szemüvegedet saját ízlésednek, stílusodnak megfelelően személyre szabni! Ehhez a sportszemüvegeink többségéhez elérhető különböző színben több féle alkatrész illetve Chromatic Full Custom Kit nevű csomag!

➜ A Custom-programban résztvevő modelleket, valamint azok egyedi lehetőségeit IDE KATTINTVA tudod megnézni és összerakni. Vagy keresd ezeket a termékeket webshopunkban! 


 

EXTRA SZEMVÉDELEM

Egyes modellek kiegészítő oldalelemeket is tartalmaznak, melyek különleges helyzetekben nyújtanak extra szemvédelmet! Ilyen modell a Zyon és az Airgrip, melyek oldalpaneljei védik szemünk az oldalirányú szúró fényektől, szél által felkavart portól vagy vízpermettől - például hegymászásnál vagy vitorlázásnál.

 


 

KIEMELKEDŐ GARANCIÁLIS IDŐ

A Rudy Project termékek a legmagasabb minőség ellenőrzés mellett, fejlett technológiákkal és gondos odafigyeléssel készülnek Olaszországban, Treviso-ban. Ezek révén szemüvegeinkre, azok alkatrészeire kiemelkedően magas, 2 év, a lencsékre pedig 1 év* garanciát biztosítunk!
(*kivételt képeznek az ImpactX lencsék, melyek esetében, törésre élettartam garancia biztosított)

➜ A garanciális feltételekről és időkről bővebben a SUPPORT / GARANCIA menü alatt olvashatsz.