Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

FUTÁSRA TERVEZETT SZEMÜVEGEK

Sportszemüvegeink tervezésénél elsődleges szempont, hogy bármely sportágban való felhasználása során a lehető legtöbb kényelmet és szemvédelmet biztosítsa. Ám vannak olyan sportágak, melyeknél egyedileg specifikált modellekre van szükségünk a tökéletesség eléréséhez.

FUSS TÁVOLABB,
KÖNNYEBBEN ÉS
ÉLVEZETESEBBEN

 

 

Professzionális futókkal végzett intenzív tesztelés során, illetve a több mint 30 éves, a sportszemüvegek gyártásban megszerzett tapasztalattal a hátunk mögött megalkottuk a kifejezetten futáshoz optimalizált szemüvegeinket, melyek még magasabbra emelik a komfort és szemvédelem szintjét – legyen szó akár terepen, vagy sík talajon való futásról illetve kocogásról.

Ezen modellek keretei is természetesen a rendkívül rugalmas és erős, valamint szuper könnyű alapanyagból készülnek, szárvégeiken illetve orrnyergeiken nedvességre is tapadó gumírozásokkal, arcformádra alakítható kialakítással. Amitől igazán futásra specifikáltak, az a rendkívüli szellőzés illetve a mély lencsék.

MÉLYEBB ÉS
LÁTÁSFOKOZÓ

LENCSÉK

A felmérések és tesztek során arra jutottak fejlesztőink, hogy a futók számára kiemelten fontos a nagyon széles és mély látómező, melyek garantálják a zavartalan és a lehető legnagyobb területen biztosított látást. Ezért a kifejezetten futásra tervezett lencséink szélesebbek, és extra mélyek, melyek védik szemeidet az időjárási elemekkel és káros sugarakkal szemben.

Formai kialakításuk mellett fontos a színezésük is, melyek segítségével jobban láthatod a talaj egyenetlenségeit és csökkenthetik a zavaró fényeket - ezen igényeknek lencsekínálatunkból az alábbi típusok felelnek meg legjobban:

IMPACTX2
PHOTOCHROMIC RED

Fényre sötétedő tulajdonsága révén kiválóan használható minden időjárási körülmény során, a piros alapszíne pedig kontraszt növelő hatású, ami terepen előnyös. Garantáltan törhetetlen alapanyaga maximális szemvédelmet biztosít.

 • fényáteresztés: 17-76%
 • szűrőkategória: 1-3
 • UV-védelem: UV400
 • alapanyag: törhetetlen NXT

MULTILASER
ORANGE

 

Színezése mind aszfalton, mind terepen előnyös, kiemeli a terep egyenetlenségeit. Sötét tónusa révén kifejezetten erős és gyenge napsütésben használható. Fém-oxidos külső bevonata pedig hatékonyan redukálja a zavaró szúró fényeket.

 • fényáteresztés: 18,1%
 • szűrőkategória: 3
 • UV-védelem: UV400
 • alapanyag: polikarbonát

 

 

 

ERGONÓMIKUS
FORMA ÉS
KOMFORT

Nem csak a futásra, de minden más sportra tervezett szemüveg esetében alapvető elvárás az ergonómikus kialakítás. Viszont két egyforma fejforma nem létezik, így igen nagy kihívás elé állítja a fejlesztőket a lehető legjobb komfort elérése. A Rudy Project futásra specifikált sportszemüvegei éppen ezért többféle ergonómiai kialakítást kínálnak:

 • könnyedén állítható szárvégek - így a megfelelő formára és irányba hajlítással elérhető a kívánt kényelem
  CUTLINE
  RYDON
  TRALYX PLUS
  TRALYX PLUS SLIM

  KEYBLADE

   
 • rugalmas és ergonómikus formája szárak - melyek követik a koponya formáját, így természetes hatású illeszkedéssel, mindennemű zavaró- vagy a fejünkre ható kényelmetlen nyomás nélkül kompenzálják a formai eltéréseket
  PROPULSE
  DELTABEAT
  SPINSHIELD

 

MAXIMÁLIS

SZELLŐZÉS

Futásra tervezett modelljeink vagy extra szellőzőnyílásokkal vagy speciális formai tervezéssel rendelkeznek, melyek biztosítják a lencse belső felületének folyamatosan párásodásmentességét és ezzel a zavartalan látást.

 • lencsében, keretben és szárakban kialakított szellőzőnyílásokkal
  TRALYX PLUS
  DELTABEAT
  PROPULSE 

   
 • lencsékben kialakított szellőzőnyílásokkal
  CUTLINE
  RYDON

   
 • lencsében és speciálisan, a keretben függőlegesen kialakított szellőzőnyílásokkal
  KEYBLADE

   
 • formai kialakítással
  SPINSHIELD 

 FUTÁS
SPECIFIKUS

MODELLE
K

CUTLINE
 

Kombinálva a széles, arcot körbeölelő, keret nélküli lencse kialakítást, a jövőbe mutató technológiákkal készülő lencséket, és a Rudy Project több mint 30 éve változatlan filozófiáját, a Cutline igazi műremek, mely az olasz gyártó szemüveg evolúciójának méltó következő lépése.

 

RÉSZLETEK

 

TRALYX
PLUS 
//SLIM

Újraalkottuk a méltán népszerű és ikonikus sportszemüvegünket, mely rendkívüli szellőzésével és szemvédelmével eddig is piacvezető modellje volt a sportszemüvegek piacának. Még mélyebb és széles lencsét, teljes hosszában állítható és arcra alakítható szárvégveket kapott, miközben a további kiváló tulajdonságait megtartotta. Elérhető lesz a Graphene alapanyagú keret-változat is belőle, és természetesen dioptriázható is.

 

RÉSZLETEK

RYDON
RUNNING

A Rydon klasszikus formája mögött fejlett komfort- és biztonságnövelő technológiák, és számos dioptriázhatósági megoldások, valamint személyre szabhatóság rejlik, melyek révén az egyik legnépszerűbb és legszélesebb felhasználási körben használt modellünk. Legendás modellünk a vadonat új, futás specifikus lencséivel még sokoldalúbbá vált. Személyre szabható!

 

RÉSZLETEK

 

PROPULSE
 

Az ultrakönnyű keret, valamint a teljesen fejet körbefogó geometria révén tökéletes és természetes hatású illeszkedést nyújt. Különleges, mély kialakítású, prémium minőségű lencséi révén kiemelkedő szemvédelmet és zavartalan látást biztosít, miközben a hatalmas szellőzőnyílások révén kellő levegő áramlik be. Személyre szabható!

 

RÉSZLETEK

 

KEYBLADE
RUNNING

A Keyblade szemüveg még magasabb szintre emeli a kényelmet: kombinálva az egyedülálló, saját fejlesztésű Vent Controller és a Vertical Power Flow szellőzési rendszereinket, megalkottuk a valaha volt leghatékonyabb szellőzést – biztosítva a tökéletes párásodás mentességet és a mindig komfortos érzetet. A személyre szabható, könnyen arcra alakítható orrnyereg és szárvégek, az ultrakönnyű és rendkívül erős Grilamid kerete, valamint a prémium minőségű lencséi pedig tovább növeli a kényelmedet és a szemvédelmedet!

 

RÉSZLETEK

 

SPINSHIELD
 

A Spinshield egyszerre ötvözi a '80-as éveket idéző formavilágot, a fejlett technológiákat, a lifestyle és a sportos tulajdonságokat - így például nedvességre is tapadó orrtámaszt és szárvégeket, rugalmas és erős keretet, valamint stílusos megjelenést nyújt. Ezen egyveleg révén szemüvegünk egyszerre alkalmas a hétköznapi és a sportos viseletre is! Ráadásul már elérhető fényre sötétedő lencsével is.

 

RÉSZLETEK

 

 

A LÁTÁSKORREKCIÓ

SEM AKADÁLY

5 különböző dioptriás megoldást kínálunk, így látáskorrekció igénye esetében sem kell lemondanod a sportszemüvegek által nyújtott szemvédelemről és kényelemről! Sportdioptriás megoldásainkról itt olvashatsz bővebben!