Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

WEBÁRUHÁZ | SZEMÜVEG | BUKÓSISAK

 

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban sokszor előfordul, hogy hasonló kérdések merülnek fel leendő vásárlóink fejében. Alábbiakban összegyűjtöttük neked azon kérdéseket és az azok válaszait, melyeket a leggyakrabban intéznek hozzánk.

 

WEBÁRUHÁZ

 

MI A KÜLÖNBSÉG A "MEGRENDELEM" ÉS A "ELŐRENDELEM" GOMBOK KÖZÖTT?

 • Webáruházunkban megjelenített termékek kétféle kosár gombbal jelennek meg. A "ELŐRENDELEM (BEÉRKEZÉSI INFÓ EMAILBEN)" gomb esetében a termék nincs raktárunkban és a rendszeres, kéthetente Olaszországból érkező szállítmányainkban sem lesz belőle csak ha te megrendeled. Ezen termékek beérkezési ideje 2-3 héttől a határozatlan ideig terjedhet, melyről kollégáink tájékoztatnak a rendelésed beérkezését követően. A "MEGVÁSÁROLOM" gomb esetén a terméket folyamatosan raktárkészleten tartjuk tartva - persze az ilyen termékek esetében is előfordulhat, hogy épp kifogy a készlet, de az ilyen termék a következő szállítással rendeléstől függetlenül pótlásra kerül raktárunkban. Előbbi esetében a termék beérkeztének átfutási ideje 2-3 hét vagy több is lehet!


WEBSHOPBAN MEGRENDELT TERMÉK MÉRETE NEM LETT JÓ, MIT TEHETEK?

 • Webáruházunkon keresztüli megrendelt, és házhoz szállítással kért termékeinkre 14 napos visszavásárlási garanciát biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy az átvételtől számított 14 munkanapon belül, indoklás nélkül visszaadhatod a terméket. A visszavásárlási garanciához a terméket újszerű állapotban, minden kiegészítőjével és a számlával együtt kell visszajuttatnod hozzánk - személyesen vagy csomagküldő szolgálatok valamelyikével. Ezen szolgáltatás nem vonatkozik olyan termékekre, melyek újszerű állapota nem bizonyítható, mint például a lencsetisztító folyadékok.


MIT JELENT A 14 NAPOS ELÁLLÁSI GARANCIA?

 • Lásd fentebbi kérdés.


NEM TALÁLTAM A KERESETT TERMÉKET A WEBOLDALON, MIT TEHETEK?

 • Webshopunkban szinte a teljes, aktuális Rudy Project termékkínálatot megtalálod, de előfordulnak olyan termékek, legfőképp alkatrészek, amiket nem találsz online, de raktárunkból elérhető. Ezért ha a keresett terméket nem leled az online áruházunkban, írj egy e-mailt nekünk, és kollégáink segítenek.


MENNYI A KISZÁLLÍTÁSI IDŐ?

 • A raktárról azonnal elérhető termékeinket még aznap elszállítja tőlünk a GLS futárszolgálat, ha délig leadod a rendelésedet, így másnap, de legkésőbbkét munkanapon belül kézhez kaphatod! A raktárról épp nem elérhető termékek esetében nagyjából 10-14 munkanap alatt tudjuk teljesíteni rendelésedet - melyről a rendelésed leadásakor tájékoztatunk előre!


MIKÉNT TUDOM FIZETNI A RENDELÉSEMET?

 • Webshopunkban leadott rendeléseket házhoz szállítás esetében utánvétel-formájában készpénzzel a futárnak, vagy a rendelés véglegesítésekor weboldalunkon keresztül kártyával lehet kifizetni. A személyes átvételek esetében bemutatótermünkben készpénzzel illetve kártyával is van lehetőség fizetni.


VAN LEHETŐSÉG KÁRTYÁSFIZETÉSRE? 

 • Igen. Mind a weboldalunkon a SimplePay alkalmazás segítségével, mind a bemutatótermünkben terminállal van lehetőséged kártyásfizetésre is.


MI TÖRTÉNIK, HA A KÁRTYÁSFIZETÉS KÖZBEN MEGSZAKAD A FOLYAMAT?

 • Sajnos miután a webshopunkban véglegesítetted a rendelésedet, és átirányításra kerülsz a SimplePay oldalára, a folyamat nem újra kezdhető. Így, ha bármi oknál fogva megszakad a fizetési műveleted, azt nem tudod folytatni később. Ilyenkor két lehetőséged van: írsz nekünk egy e-mailt, hogy megszakadt a fizetési folyamat és utánvétellel kéred a rendelésedet, vagy újra leadod a rendelésedet webshopunkon keresztül, majd ismét neki futsz a fizetésnek.


MIKÉNT TUDOM A WEBSHOPON MEGRENDELHETŐ TERMÉKEKET ÁTVENNI?

 • Webshopunkban megrendelt termékeinket igény esetén a rendelés során megadott címre, vagy GLS- illetve FOXPOST csomagpontra/csomagautomatába szállíttatjuk (akár 24-48 órán belül, akár díjmentesen), vagy személyesen is átvehető a bemutatótermünkben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.).


HOL TUDOK ÉRDEKLŐDNI A TERMÉKEKKEL ÉS/VAGY RENDELÉSSEL KAPCSOLATBAN?

 • Bemutatótermünk és ügyfélszolgálatunk nyitva tartási időn belül a +36 1 327 0111 telefonszámon vagy az info@rudyproject.hu email címen keresztül érhető el.SZEMÜVEG

 

MIBEN NYÚJT TÖBBET EGY RUDY PROJECT SZEMÜVEG, MINT MÁS GYÁRTÓK TERMÉKEI?

 • Az olasz gyártó az elmúlt 30 évben elsődleges feladatának érezte, hogy olyan szemüvegeket tervezzen és készítsen, melyek maximálisan kielégítik a sportolók minden igényét, és a napjaink “népbetegségére”, a látáskorrekcióra is több megoldást kínál. Ennek köszönhetően a Rudy Project szemüvegek nemcsak minőségükben képviselnek egy prémium szintet, de a bennük rejlő technológiai tudás és a kiemelkedő háttérszolgáltatásuk alapján is. Válaszd bármelyik modellünket is, biztosra veheted, hogy hosszú-hosszú időn keresztül megbízható és hű társad lesz, miközben maximálisan védi szemeid a napjainkban elérhető legfejlettebb technológiák révén, és ha bármi igény merülne fel részedről, mi mindent meg fogunk tenni, hogy megoldjuk.

 
MENNYI A GARANCIÁLIS IDŐ EGY RUDY PROJECT SZEMÜVEGRE?

 • A Rudy Project szemüvegek minden alkatrészére, egy esetlegesen bekövetkező törésre illetve anyaghibára vonatkozóan 2 év garancia vonatkozik -  - kivételek a dioptriás keretek, azaz a Maya, Impulse és Intuition modellek, melyekre 1 év garancia biztosított! A lencsék esetében a gyártásból vagy anyaghibából eredő problémákra 1 év garancia jár - karcolásra semmilyen helyzetben nincs garancia! A lencsék között kivételt képeznek az ImpactX-lencsék, melyek esetében, ezen lencsék törésére élettartam garanciát biztosítunk! A termékeinkre biztosított garanciális időkről és feltételekről bővebben a SUPPORT / GARANCIA menüpontunkban olvashatsz.

 

MENNYIRE FIGYEL ODA A CÉG A FENNTARTHATÓSÁGRA ÉS KÖRNYZETVÉDELEMRE?

 • 2020-ban indult el a Ride to Zero projektünk, melynek célja, hogy a termékeinkkel, azok gyártásával és csomagolásával, valamint a logisztikai feladatokkal okozott környezeti behatások a lehető legkisebb behatással legyenek környezetünkre. Ehhez új alapanyagok kerültek bevezetésre, megváltoztattuk a gyártási eljárásokat valamint termék-logisztikát, és még nagyobb figyelmet fordítunk a visszaforgatásra. Részletesebben itt olvashatsz erről.


MIT JELENT, HOGY TERMÉSZETES ALAPÚ KERETALAPANYAG?

 • 2022-től kezdve, a Ride to Zero projekt keretében a Rudy Project rendkívül nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így számos egyéb lépés mellett új keretalapanyagot vezetett be. A RILSAN keretalapanyag többek között ricinusolajból készül, melynek köszönheten a szemüveg természetes alapú, könnyen újrahasznosítható és kevesebb energiát igényel a gyártása is. Részletesebben itt olvashatsz erről.


AKTÍVAN ÉLEK, SPORTOLOK, DE LÁTÁSKORREKCIÓRA VAN SZÜKSÉGEM - MELYIK RUDY PROJECT SZEMÜVEG DIOPTRIÁZHATÓ ILYEN FELHASZNÁLÁSI CÉLBÓL?

 • A Rudy Project piacvezető a sportszemüvegek dioptriázhatósága terén - számos különböző megoldást kínál, többségében egy modellhez többfélét is. Dioptriás lehetőségeinkről bővebben a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁZHATÓSÁG menünk alatt olvashatsz. Illetve kollégáink is szívesen segítenek telefonon (+36 1 327 0111, +36 30 738 2792), e-mailben (info [kukac] rudyproject.hu) vagy személyesen bemutatótermünkben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.).


KERÉKPÁRÜZLETBEN VÁSÁROLTAM A RUDY PROJECT SZEMÜVEGEMET, HOGYAN TUDOM DIOPTRIÁSÍTANI?

 • Bárhol is vásárold meg a Rudy Project szemüveged, a dioptriázásához szükséges hardware részeket külön is megvásárolhatod utólag, akár a kedvenc kerékpárüzletedben, vagy optikádban, vagy bemutatótermünkben. Ezen dioptriás kiegészítők, avagy keretek (legyen az egy CLIP-ON, vagy egy DIRECT CLIP), tartalmazzák a dioptriás lencse csiszolásához szükséges sablonokat is. A szemüvegeddel és a sablonnal együtt kell bemenned egy általad választott optikába vagy bemutatótermünkbe, ahol feljelölik a pupillatávolságodat és az általad kiválasztod lencsetípusból elkezdik gyártani a dioptriás lencséd. Fontos! Ehhez szükséged lesz egy friss, 4 hónapnál nem régebbi szemvizsgálati eredményre is, amit egy optikában akár helyben el is tudnak végezni neked, bemutatótermünkben viszont erre nincs lehetőség - de ha máshol megvizsgáltatod a szemeid, akkor az eredménnyel már tudsz jönni hozzánk is.


MÁR VAN EGY RUDY PROJECT SZEMÜVEGEM. EDDIG NEM VOLT RÁ SZÜKSÉGEM, DE MOST MÁR LÁTÁSKORREKCIÓRA VAN IGÉNYEM - DIOPTRIÁSÍTHATÓ-E A RÉGI SZEMÜVEGEM?

 • A legtöbb esetben a legegyszerűbb megoldással, az RX INSERT-tel régebbi modelleket is dioptriázhatjuk, így csak a dioptriás keretet kell megvásárolni a régi szemüveghez. Vannak olyan modellek, melyek évek óta futnak, ezáltal a napjainkban kínált megoldások is (RX INSERT, RX DIRECTCLIP, RX DIRECT) választhatók új keret vásárlása nélkül is. Dioptriás megoldásainkat és az azokhoz tartozó modelleket megtalálod a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁZHATÓSÁG menünk alatt. Vagy kollégáink szívesen segítenek telefonon (+36 1 327 0111, +36 30 738 2792), e-mailben (info [kukac] rudyproject.hu) illetve személyesen bemutatótermünkben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.)


MAGAS DIOPTRIÁRA VAN SZÜKSÉGEM, VAN OLYAN MEGOLDÁS A RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖZÖTT ERRE?

 • Igen! A Rudy Project elhivatottan fejleszti a dioptriás megoldásait, hogy minél szélesebb körben használhatók legyen komfortos és biztonságos szemüvegei. a piacvezető a sportszemüvegek dioptriázása terén. Többek között kínál olyan megoldást is, mellyel magas dioptriaértékek is kivitelezhetők! A Clip-on megoldással (6-os bázisgörbület) akár -8.00 / +7.00* dioptriatartomány (*az érték össztörőben értendő) is kivitelezhető. De a magas (8) bázisgörbületű Direct Clip és ImpactRX megoldásokkal is megoldható a -4.5 / +4.0 dioptriatartomány!


MIKÉNT RENDELHETEK RX DIRECT DIOPTRIÁS MEGOLDÁST (A SPORTSZEMÜVEG MAGAS BÁZISGÖRBÜLETŰ LENCSÉJE ÖNMAGÁBAN DIOPTRIÁZOTT ÉS PRIZMAKOMPENZÁLT)?

 • Mivel az ImpactRX dioptriás lencséink a világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülnek, teljes mértékben a te szemedre szabva, a Rudy Project olaszországi gyárában, így ezen lencséket nagy gondossággal kell megrendelni. Ehhez vagy kiemelt optikai partnereink egyikéhez, vagy bemutatótermünkbe kell bejönnöd egy 4 hónapnál nem régebbi szemvizsgálati eredménnyel. A kiválasztott szemüvegre ezt követően feljelölik a pupillatávolságod, és a szemed adataival együtt megrendelésre kerül a lencse. A gyártásnak nagyjából 2-3 hét átfutási ideje van! 


VAN EGY RÉGEBBEN VÁSÁROLT RUDY PROJECT SZEMÜVEGEM, SZERETNÉK BELE EGY ÚJ LENCSÉT, MEGOLDHATÓ?

 • A jelenleg is aktuális, futó modellekhez minden, az adott modellhez gyártott és az aktuális katalógusban is megtalálható lencsét biztosítani tudjuk - vagy azonnal raktárról, vagy pár napos átfutással. Egy korábban már kifutott modell esetében is könnyen előfordulhat, hogy saját raktárról tudjuk biztosítani a kért lencsét, de ha nálunk nincs, az olasz központi raktárban utána járunk neked. Az elérhető lencséket megtalálod webshopunkban. Ha nem leled a keresett lencséd, keresd kollégáinkat.


ELKOPOTT/ELHASZNÁLÓDOTTT A SZEMÜVEGEM SZÁRGUMIJA,KI LEHET CSERÉLNI?

 • A Rudy Project szemüvegek többségének szárgumijait ki tudod cserélni, ha erre igény van. Ezen szárgumikat egyes modelleknél a Rudy Project által szabadalmaztatott T-Lock rendszer rögzíti, másoknál egy csavar fogja - tehát soha nincsenek ragasztva! A szárgumi kínálatunkat megtalálod webshopunkban vagy kérd kollégáink segítségét.


ELKOPOTT/ELHASZNÁLÓDOTT A SZEMÜVEGEM ORRGUMIJA, KI LEHET CSERÉLNI?

 • A Rudy Project szemüvegek többségének orrnyergét ki tudod cserélni, ha erre igény van. Ezen orrnyerget az újabb modelleknél egy csavar fogja (amihez egy műszerész csavarhúzó szükséges), a régebbieknél pedig a Rudy Project által szabadalmaztatott T-Lock rendszer rögzítette az orrnyereghez az orrgumikat - tehát soha nincsenek ragasztva! Az orrgumi kínálatunkat megtalálod webshopunkban, vagy kérd kollégáink segítségét.


SZEMÜVEGEM MEGHIBÁSODOTT, GARANCIÁLIS IDŐN BELÜL VAGYOK (AZAZ VÁSÁRLÁSTÓL SZÁMÍTOTT KÉT ÉVEN BELÜL), MI A TEENDŐM?

 • Ha bármi gond merülne fel a Rudy Project szemüvegeddel, először is keresd elő a vásárláskor kitöltött és lepecsételt garanciajegyed, valamint a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát. Ezt követően a hozzád legközelebbi Rudy Project partnerüzletben jelezd a problémád, akik átveszik tőled a szemüveget és eljuttatják hozzánk, a forgalmazóhoz. Ha a beérkezett szemüveg vizsgálata során megbizonyosodunk a valós garanciális igényről, a szemüveget vagy javítjuk, vagy javítással nem megoldható esetben cseréljük egy újra szemüveged, és a lehető legrövidebb időn belül eljuttatjuk a partnerüzletbe, ahol átveheted.


MELYIK SPORTÁGHOZ MELYIK MODELLT VÁLASSZAM?

 • Nincs olyan modellünk, amit kifejezetten csak egy sportághoz ajánlanánk, mivel a sportszemvüegeink multisport modellek. Ennek ellenére vannak javaslatok, melyekkel a legoptimálisabb választást próbáljuk segíteni számodra. Ezen kategórizálást a TERMÉKEK SPORTÁGAK SZERINT menüpont alatt találod meg.


A "RUNNING", "SAILING", A "HUNTING/SHOOTING" ÉS AZ "OUTDOOR MODELLEK LENCSÉI KOMPATIBILISEK AZ ADOTT MODELL NORMÁL VERZIÓJÁVAL?

 • Egy adott modellen belül minden keret tudja fogadni annak a modellnek bármely lencséjét, függetlenül attól, hogy milyen kivitel.


CSERÉLHETŐ A RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK LENCSÉJE?

 • Minden Rudy Project sportszemüveg lencséje, a QuickChange technológia révén, cserélhető. Így könnyedén és gyorsan alkalmazkodhatsz az időjárás változására. 


HÁNYSZOR TUDOK LENCSÉT CSERÉLNI A RUDY PROJECT SZEMÜVEGKERETEMBEN?

 • A QuickChange technológiának és a keretben felhasznált anyagoknak köszönhetően szinte végtelen számban tudsz lencsét cserélni ugyanabban a keretben.


HÁNY DARAB LENCSÉT KAPOK A RUDY PROJECT SZEMÜVEGEKHEZ?

 • A Rudy Project szemüvegek többsége egy pár lencsével érkezik - ettől kizárólag a Hunting&Shooting modellek térnek el. A cserélhető lencsés sportszemüvegek mindegyikéhez külön tudsz vásárolni plusz lencséket - a lencséink tulajdonságairól a MIÉRT RUDY? / LENCSE TULAJDONSÁGOK menü alatt olvashatsz. Mivel a Hunting&Shooting modelleket kifejezetten a sportlövészek számára kínálja a gyártó, ezért ezen modellek dobozában 5 különböző kontraszfokozó lencse található. 


FELHÓLYAGOSODOTT A LENCSÉM FELÜLETE, MI TÉVŐ LEGYEK?

 • Sok-sok éves, régi polikarbonát lencséknél előfordulhat, hogy az idő múlásával, a sok erős napfény, UV sugárzás hatásától apró hólyagok keletkeznek a lencse felületén. Ezek a lencsék ezáltal “meghalnak”, és mielőbbi cseréjük ajánlott.


MENNYIRE KARCOLÓDNAK A LENCSÉK?

 • Először is: minden lencse karcolódik - olyan nincs, hogy nem - csak van, amelyik nehezebben. A polikarbonát alapanyagú lencsék sztatikusak, ami miatt magukhoz vonzzák a port, mely tisztításkor megkarcolhatja a lencse felületét. Éppen ezért mindig használjunk egy kevés folyadékot is (akár csak ráleheléssel) a tisztításokkor, sose tároljuk szemüvegünket a lencsékre fordítva, és szállításkor tároljuk a tokjában. Az ImpactX lencsék antisztatikusak, így nem tapad meg a lencse felületén a por, így kevesebb a karcolódást előidéző tényező. Plusz ezen lencséink fél-molekuláris szerkezete miatt lágyabb anyagok, mely tulajdonságnak köszönhetően megint csak nehezebben sérülnek.


HALVÁNY VÖRÖS ELSZÍNEZŐDÉS JELENT MEG AZ IMPACTX LENCSÉM SZÉLÉN, MITŐL VAN EZ?

 • A fél-molekuláris szerkezetű (elasztikus) lencse vágása során előfordulhat minimális színelváltozás a lencse vágási élei mentén, de ez nem befolyásolja a lencse teljesítményét és optikai tisztaságát.


ELVESZTI-E A FÉNYRE SÖTÉTEDŐ LENCSE A FÉNYRE SÖTÉTEDŐ TULAJDONSÁGÁT?

 • A Rudy Project által kínált ImpactX fényre sötétedő lencsék  egyik alap tulajdonságukat, a fényre sötétedésüket nem vesztik el az évek múlásával, de az aktiválódási sebessége és a lencse munkatartománya csökkenhet. Ezek mértéke és bekövetkezése erősen függ a felhasználási körülményeitől, a lencsék tárolási módjától és azok tisztításától is.


AZ IMPACTX LENCSÉM FELHŐS IDŐJÁRÁS SORÁN BESÖTÉTEDETT, MITŐL VAN EZ?

 • A fényre sötétedő lencsék - és itt nem csak a Rudy Project lencséire kell gondolni - főként az UV-fény hatására aktivizálódnak. Ez a sugárzás viszont nem kötődik a látható napfényhez - a felhők ugyan az erős napfényt megszűrik, az UV-sugárzás viszont átjön rajta, ami pedig aktivizálja a lencséd. 


OLYAN LENCSÉT KERESEK, AMI A LEHETŐ LEGTÖBB IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNY SORÁN MEGFELELŐEN HASZNÁLHATÓ, MELYIKET VÁLASSZAM?

 • Azok számára, akik nem szeretnék kihasználni a Rudy Project sportszemüvegek QuickChange lencsecsere technológia nyújtotta lehetőséget, és csak egy lencsét szeretnének használni, de azt minél szélesebb körben, két lencsét szoktunk ajánlani: 
   
  1. Válaszd a Racing Red nevű polikarbonát lencsét, melynek színárnyalata erős kontrasztosító hatású, fényáteresztése (32,9%) révén pedig viszonylag széles intervallumban tudod használni - erős napsütésben nem túl világos, rossz időben pedig nem túl sötét még). 
  2. Ha igazán mindenes lencsét szeretnél, akkor válaszd az ImpactX fényre sötétedő és törhetetlen lencsék egyikét. Az új generációjú ImpactX lencsék rendkívül széles munkatartományt nyújtanak (akár 7-94% fényáteresztést!), így ugyanazon lencsét tudod használni este, mint tűző napsütésben. Az ImpactX 2Red, ImpactX 2Laser Red, ImpactX 2Laser Brown változatok ráadásul szintén biztosítják számodra a fényviszonyok azonnali lekövetésén felül a kontrasztosító hatást is.
    
 • A lencsék hatásairól és felhasználási köreiről bővebben olvashatsz a MIÉRT RUDY? / LENCSE TULAJDONSÁGOK menüpont alatt.


NYOMJA A FÜLEMET/HALÁNTÉKOMAT/ORROMAT A SZEMÜVEG SZÁRA/ORRNYERGE, MIT TEHETEK?

 • A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének szára illetve orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányban is állítható/hajlítható. Ezáltal nincs gond egy szélesebb vagy keskenyebb orrnyereg, hosszabb szempilla, aszimmetrikus fültő esetén sem, és minden arcformára alakítható, illetve kényelmessé tehető a szemüveg viselete. 


HOGYAN ÁLLÍTSAM BE HELYESEN A SZEMÜVEGEM SZÁRAIT ÉS ORRNYERGÉT?

 • A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének szára illetve orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal bármilyen arcformára rászabható. Ideális esetben szemünk pupillája a szemüveg lencséinek közepére esik, orrnyergünkhöz sem a keret, sem a lencse nem ér hozzá - csak az orrnyereg, szempilláink nem érnek a lencsék belsejéhez, a keret az orrnyereg felső részén fekszik fel és a keret középső része nem illeszkedik szorosan a szemöldök csontunkhoz. Halántéknál előfordulhat enyhe szoros-érzés kezdetekben a szélesebb arcformájú felhasználók esetében, de a rugalmas keret anyagának köszönhetően ez pár használat után alkalmazkodik arcunkhoz.


ASSZIMETRIKUS AZ ORROM, LEHET A SZEMÜVEGEN ÚGY ÁLLÍTANI, HOGY MÉGIS MEGFELELŐEN ÁLLJON RAJTA?

 • A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal bármilyen arcformára rászabható.


SZEMPILLÁM HOZZÁÉR A SZEMÜVEGEM LENCSÉJÉHEZ, MIT TEHETEK?

 • A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal a keret, valamint azzal együtt a lencse eltávolodnak szemedtől annyira, hogy már ne érjen hozzá a szempillád.


MILYEN GYAKRAN TISZTÍTSAM A SZEMÜVEGEM?

 • Nincs szükség szemüvegünk folyamatos tisztogatására, sokszor elégséges kizárólag a lencse megtisztítása. A “nagytakarítás” elégséges csak egy-egy szezon végén - ilyenkor tisztítsuk meg a gumírozások alatt is a keretet.


MIVEL TISZTÍTHATOM A SZEMÜVEGEM LENCSÉIT?

 • Lencsetisztítás legegyszerűbb módja, ha annak felszínére minimális nedvességet viszel fel leheléssel, majd mikroszálas vagy szarvasbőr törlőkendővel megtakarítod. A makacsabb szennyeződések esetében alkalmazz enyhén szappanos, langyos vizet, vagy a meg hatékonyabb tisztításhoz használj Rudy Project lencsetisztító folyadékot, ami nem csak a szennyeződést távolítja el, de egy ideiglenes páramentesítő bevonatot is képez a lencse felületén. Soha ne törölgesd a lencséid szárazon, vagy papírral, és ne használj háztartásban alkalmazott vegyszereket! Kerüld nedvestörlőkendőket, mivel azok többsége papíralapú, és az átitatottság mértéke erősen változó tud lenni... 


ELTÖRT A RUDY PROJECT SZEMÜVEGKERETEM, MEG TUDOM RAGASZTANI VAGY FORRASZTANI?

 • Ha valamilyen oknál fogva eltört a Rudy Project szemüvegkereted, semmilyen esetben se próbáld meg sem összeragasztani, sem összeforrasztani, mert az nem lesz sem tartós, sem biztonságos! Ennek oka a speciális összetételű alapanyagban keresendő. Ráadásul már nem fogod tudni tökéletesen úgy összeilleszteni a két keretrészt, hogy a két lencse pontosan úgy álljon a szemed előtt, ahogy kell - a más szögben álló lencsék már torzíthatnak és ronthatják a vizuális komfortod. Törött keret esetén keressen minket!


EGYEDI KINÉZETŰRE SZERETNÉM ALAKÍTANI A SZEMÜVEGEMET, HOGYAN TEHETEM MEG?

 • Több Rudy Project sportmodellhez is elérhető néhány alkatrésze (mint például az orrgumi, szárgumi valamint szárlogó) különböző színekben, melyek segítségével, a lencsék és keret színének választásán felül teljes mértékben ízlésedre/személyiségedre alakíthatod szemüveged. Keresd a Custom Kit elnevezésű termékeket.


FENNMARAD A VÍZ TETEJÉN A RUDY PROJECT SZEMÜVEG?

 • Önmagukban a Rudy Project szemüvegek nem képesek fennmaradni a víz felszínén! Vizes környezetben ezért erősen javasolt erre a célra alkalmas szemüvegpántot használni.

 

BUKÓSISAK

 

MIT JELENT AZ INMOLD-TECHNOLÓGIA?

 • A sisakok két fő részből épülnek fel: van egy puha hab struktúra - mely elnyeli az ütéseket, és van egy kemény polikarbonát héj - ami megerősíti az előbbit és szétosztja az erőt. Ezen rétegeket régebben csak ragasztva rögzítették egymáshoz. Ennek a technológiának legnagyobb hátránya, hogy a két réteg el tud mozdulni egymáshoz képest egy külső behatás során, így előfordulhat például a habréteg törése (és használhatatlanná válása), miközben a külső héjon nem látszik semmi. Az InMold-technológia során a kemény héjt és a habot összesütik, ezáltal egy sokkal erősebb egységet képeznek, és ha fizikai behatás éri, majd törik, akkor mindkét réteg törik.


MI A KÜLÖNBSÉG A SZIMPLA-, A DUPLA- ÉS A TRIPLA INMOLD TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLŐ SISAKOK KÖZÖTT?

 • A szimpla InMold-technológia esetében a sisak habrétegére egy irányból kerül fel a kemény héj (így annyit takar be a puha részből, amennyit ennyi művelettel meg lehet oldalni). A dupla kivitel esetében már kettő darab kemény héj kerül a habrétegre, két olyan irányból, melyek révén extra felületeket is betakarhatunk, és ezáltal megnövelhetjük a sisak strapabírását, valamint élettartamát (hiszen a habot tudja legkönnyebben megenni az UV, de ha ez be van takarva egy polikarbonát réteggel, akkor nem tud kárt tenni benne a fény). A tripla kivitelnél, logikusan már három kemény elem kerül a ouha rétegre, ezáltal szinte teljesen körbevéve a habot.


MENNYI GARANCIÁT KAPOK A RUDY PROJECT SISAKRA?

 • A Rudy Project sisakokra vásárlástól számított 1 év garancia vonatkozik. Ehhez a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát kell megőrizned.


BEFOLÁSOLJA E A GARANCIÁLIS IDŐT VAGY SISAK ÉLETTARTAMÁT A SISAKBAN TALÁLHATÓ GYÁRTÁSI DÁTUM?

 • Nem. Ezen információ csak formalitás a garanciális elbírálás során. Az élettartamot pedig a megfelelő tárolás (száraz, hűvös helyen, a sisakot nem kitéve közvetlenül az erős UV sugárzásnak) miatt nem befolyásolja.


MIT JELENT, HOGY REFLEKTÍV (HIVIZ) FESTÉS?

 • A reflektív, azaz HIVIZ festések fokozott mértékben verik vissza a fényt, ezáltal nyújtva jó láthatóságot még rossz fényviszonyok között is.


MILYEN SZABVÁNYOKNAK FELELNEK MEG A RUDY PROJECT SISAKOK?

 • A Rudy Project fejlesztői számára a sisakfejlesztések során fontos szempont a lehető legmagasabb fejvédelem elérése, és ezek nemzetközi szabványok általi megerősítése. Éppen ezért sisakjaink számos különböző nemzetközi szabványminősítéssel is rendelkeznek. CE jelölés esetén a Council Directive 89/686/ECC és a European Technical Standard EN 1078 előírásainak, a CPSC jelölés esetén a U.S. Consumer Product Safety Commision előírásainak, míg az AS/NZS jelölés esetén pedig az Australian Standard AS/NZS 2063 előírásainak felel meg az adott modell. A WG11 biztonsági minősítés pedig kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságara utal, mely nagyon fontos a fejvédelem során. 


MELYIK RUDY PROJECT SISAKHOZ KAPOK SHIELDET/VISORT/NAPELLENZŐT?

 • Minden normál (nem aero) modellünk alaptartozéka legalább egy darab napellenző, amit könnyedén fel- illetve leszerelhetünk a sisakra/ról, szerszámmentesen - ezeket minden modellnél szövegesen a leírásban jelzünk.


HONNAN TUDOM, MILYEN MÉRETŰ SISAK JÓ A FEJEMRE?

 • Minden Rudy Project sisak méretezésénél találsz egy CM (centiméter) jelölésű mérettartományt is. Ez az adott sisakhoz passzoló fej kerületét jelölik. Ezért ahhoz, hogy jól tudj választani, le kell mérned a saját fejed kerületét. Vegyél egy szabócentit, vagy egy madzagdarabot, illeszd a homlokod közepére és kerítsd körbe vele a fejed. Ezt követően csak olvasd le, vagy mérd meg a madzag hosszát. 


MENNYI EGY SISAK ÉLETTARTAMA?

 • Talán mondani sem kellene, ha sportolás közben esel és a sisakod talajt fogott, akkor az ütés nagyságától és a lathatóan keletkezett sérülésektől függetlenül cserélni kell!

  Összességében azt szoktuk javasolni, hogy 3-5 évente érdemes lecserélni a bukósisakot. A sérülésmentes időszakot tekintve nem lehet igazán pontos választ adni, mivel egy sisak élettartamát több olyan tényező is befolyásolja, melyek felhasználónként változnak. Ezen sisak élettartamot befolyásoló tényezők:
  • UV-sugárzás: a sisak EPS habrétegét az ultraviola sugárzás fokozatosan gyengíti, így nem mindegy, hogy naponta vagy csak havonta van használatban a fejvédőd
  • kisebb energiájú ütések: attól még, hogy nem verted oda rendesen, a sisakot érhetik kisebb ütések, akár kerékpározás, akár szállítás, akár tárolás során, melyek szintén csökkentik az élettartamot
  • tárolás: a nem megfelelő tárolás a legalattomosabban csökkenti fejvédőd megbízhatóságát, így érdemes odafigyelni erre is

HOGYAN TISZTÍTHATOM A SISAKOMAT?

 • A Rudy Project sisakok szivacsbetétjei kivehetők és tisztítható. Kézzel, langyos és enyhén mosószeres vízben mosd ki, és kiterítve szárítsd. A sisak többi részét, a szivacsozás tisztításánál használt langyos és enyhén mosószeres vízzel töröld át egy puha ruhával. Ne használj semmilyen lakkot, vagy erős vegyszert, mert azok megrongálhatják a sisakod héjszerkezetét!


ELHASZNÁLÓDOTT A SISAKOM SZIVACSBETÉTJE, VAN RÁ LEHETŐSÉG, HOGY CSERÉLJEM?

 • A Rudy Project sisakok szivacsbetétjei kivehetők, így moshatók és cserélhetők - külön is megvásárolhatók. Az aktuális kínálatot megtalálod a weboldalunon, de régebbi sisakok esetében keress minket e-mailben (info kukac rudyproject.hu) vagy telefonon (+36 1 327 0111) .


ELHASZNÁLÓDOTT A SISAKOM RACSNIS TARKÓRÖGZÍTŐ RÉSZE, VAN LEHETŐSÉG RÁ, HOGY CSERÉLJEM?

 • A Rudy Project sisakok RSR rendszere úgy lett kialakítva, hogy cserélhető, így igény esetén megoldható a rossz alkatrész cseréje. Ezen alkatrészek után érdeklődj ügyfélszolgálatunknál.

 NEM TALÁLTAD A VÁLASZT?

Írd meg nekünk, és mielőbb válaszolunk neked!

Ha dioptriás megoldás egyeztetése végett írsz, kérünk írj egy vagy több, számodra alkalmas, a nyitva tartási időnkön belüli időpontot! Kollégáink a fentebb megadott elérhetőségeid egyikén ezek alapján visszajeleznek és egyeztetnek veled!