Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Termékek Menü
most itt jársz: > >

GY.I.K.

WEBÁRUHÁZ | SZEMÜVEG | BUKÓSISAK

 

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban sokszor előfordul, hogy hasonló kérdések merülnek fel leendő vásárlóink fejében. Alábbiakban összegyűjtöttük neked azon kérdéseket és az azok válaszait, melyeket a leggyakrabban intéznek hozzánk.

 

 

WEBÁRUHÁZUNKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK-VÁLASZOK

Mi a különbség a MEGRENDELEM és MOST CSAK RENDELÉSRE kosár-gombok között?
Webáruházunkban megjelenített termékek kétféle kosár gombbal jelennek meg. A "MOST CSAK RENDELÉSRE" gomb esetében a termék csak és kizárólag rendelésre érkezik meg raktárunkba az olaszországi központi raktárból, míg a "MEGVÁSÁROLOM" gomb esetén a termék folyamatosan raktárkészleten van tartva - de ezen esetben is előfordulhatnak olyan időszakok, amikor kifogy a készlet, de a lehető leghamarabb ezen termék pótlásra kerül. Előbbi esetében a termék beérkeztének átfutási ideje több mint 2-3 hét is lehet!

Vásárolnék egy terméket, de mi történik, ha nem jó a méret?
Webáruházunkon keresztüli megrendelt, és házhoz szállítással kért termékeinkre 14 napos visszavásárlási garanciát biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy az átvételtől számított 14 munkanapon belül, indoklás nélkül visszaadhatod a terméket. A visszavásárlási garanciához a terméket újszerű állapotban, minden kiegészítőjével és a számlával együtt kell visszajuttatnod hozzánk - személyesen vagy csomagküldő szolgálatok valamelyikével. Ezen szolgáltatás nem vonatkozik olyan termékekre, melyek újszerű állapota nem bizonyítható, mint például a lencsetisztító folyadékok.


Mennyi idő a kiszállítás?
A raktárról azonnal elérhető termékeinket még aznap elszállítja tőlünk a GLS futárszolgálat, ha délig leadod a rendelésedet, így másnap, de legkésőbb 48 órán belül kézhez kaphatod! A raktárról épp nem elérhető termékek esetében nagyjából 10-14 munkanap alatt tudjuk teljesíteni rendelésedet - melyről a rendelésed leadásakor tájékoztatunk előre!SZEMÜVEGEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK-VÁLASZOK

Miben nyújt többet egy Rudy Project szemüveg, mint más gyártók modelljei?
Az olasz gyártó az elmúlt 30 évben elsődleges feladatának érezte, hogy olyan szemüvegeket tervezzen és készítsen, melyek maximálisan kielégítik a sportolók minden igényét, és a napjaink “népbetegségére”, a látáskorrekcióra is több megoldást kínál. Ennek köszönhetően a Rudy Project szemüvegek nemcsak minőségükben képviselnek egy prémium szintet, de a bennük rejlő technológiai tudás és a kiemelkedő háttérszolgáltatásuk alapján is. Válaszd bármelyik modellünket is, biztosra veheted, hogy hosszú-hosszú időn keresztül megbízható és hű társad lesz, miközben maximálisan védi szemeid a napjainkban elérhető legfejlettebb technológiák révén, és ha bármi igény merülne fel részedről, mi mindent meg fogunk tenni, hogy megoldjuk.

Mennyi a garanciális idő a Rudy Project szemüvegekre?
A Rudy Project szemüvegek minden alkatrészére, egy esetlegesen bekövetkező törésre illetve anyaghibára vonatkozóan 2 év garancia vonatkozik -  - kivételek a dioptriás keretek, azaz a Maya, Impulse és Intuition modellek, melyekre 1 év garancia biztosított! A lencsék esetében a gyártásból vagy anyaghibából eredő problémákra 1 év garancia jár - karcolásra semmilyen helyzetben nincs garancia! A lencsék között kivételt képeznek az ImpactX-lencsék, melyek esetében, ezen lencsék törésére élettartam garanciát biztosítunk! A termékeinkre biztosított garanciális időkről és feltételekről bővebben a SUPPORT / GARANCIA menüpontunkban olvashatsz.

Sportolok és látásjavításra van szükségem, melyik Rudy Project modell dioptriázható ilyen felhasználásra?
A Rudy Project piacvezető a sportszemüvegek dioptriázhatósága terén - számos különböző megoldást kínál, többségében egy modellhez többfélét is. Dioptriás lehetőségeinkről bővebben a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁZHATÓSÁG menünk alatt olvashatsz. Illetve kollégáink is szívesen segítenek telefonon (+36 1 327 0111, +36 30 738 2792), e-mailben (info [kukac] rudyproject.hu) vagy személyesen bemutatótermünkben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.).

Kerékpárüzletben vásároltam Rudy Project szemüveget, hogyan tudom dioptriázni?
Bárhol is vásárold meg a Rudy Project szemüveged, a dioptriázásához szükséges hardware részeket külön is megvásárolhatod utólag, akár a kedvenc kerékpárüzletedben, vagy optikádban, vagy bemutatótermünkben. Ezen dioptriás kiegészítők, avagy keretek (legyen az egy CLIP-ON, vagy egy DIRECT CLIP), tartalmazzák a dioptriás lencse csiszolásához szükséges sablonokat is. A szemüvegeddel és a sablonnal együtt kell bemenned egy általad választott optikába vagy bemutatótermünkbe, ahol feljelölik a pupillatávolságodat és az általad kiválasztod lencsetípusból elkezdik gyártani a dioptriás lencséd. Fontos! Ehhez szükséged lesz egy friss, 4 hónapnál nem régebbi szemvizsgálati eredményre is, amit egy optikában akár helyben el is tudnak végezni neked, bemutatótermünkben viszont erre nincs lehetőség - de ha máshol megvizsgáltatod a szemeid, akkor az eredménnyel már tudsz jönni hozzánk is.

Már van egy Rudy Project szemüvegem, de kiderült, hogy látásjavításra szorulok. Dioptriázható-e a régóta meglevő keretem, vagy újat kell vásárolnom?
A legtöbb esetben a legegyszerűbb megoldással, az RX INSERT-tel régebbi modelleket is dioptriázhatjuk, így csak a dioptriás keretet kell megvásárolni a régi szemüveghez. Vannak olyan modellek, melyek évek óta futnak, ezáltal a napjainkban kínált megoldások is (RX INSERT, RX DIRECTCLIP, RX DIRECT) választhatók új keret vásárlása nélkül is. Dioptriás megoldásainkat és az azokhoz tartozó modelleket megtalálod a MIÉRT RUDY? / DIOPTRIÁZHATÓSÁG menünk alatt. Vagy kollégáink szívesen segítenek telefonon (+36 1 327 0111, +36 30 738 2792), e-mailben (info [kukac] rudyproject.hu) illetve személyesen bemutatótermünkben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.)

Nagy dioptriát kell hordanom, van megoldás a Rudy Project sportszemüvegei között erre?
Igen! A Rudy Project elhivatottan fejleszti a dioptriás megoldásait, hogy minél szélesebb körben használhatók legyen komfortos és biztonságos szemüvegei. a piacvezető a sportszemüvegek dioptriázása terén. Többek között kínál olyan megoldást is, mellyel magas dioptriaértékek is kivitelezhetők! A Clip-on megoldással (6-os bázisgörbület) akár -8.00 / +7.00* dioptriatartomány (*az érték össztörőben értendő) is kivitelezhető. De a magas (8) bázisgörbületű Direct Clip és ImpactRX megoldásokkal is megoldható a -4.5 / +4.0 dioptriatartomány!

Miként rendelhetek ImpactRX dioptriás megoldást (a sportlencse önmagában dioptriázott, és törhetetlen, fényre sötétedő anyagból készül)?
Mivel az ImpactRX dioptriás lencséink a világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülnek, teljes mértékben a te szemedre szabva, a Rudy Project olaszországi gyárában, így ezen lencséket nagy gondossággal kell megrendelni. Ehhez vagy kiemelt optikai partnereink egyikéhez, vagy bemutatótermünkbe kell bejönnöd egy 4 hónapnál nem régebbi szemvizsgálati eredménnyel. A kiválasztott szemüvegre ezt követően feljelölik a pupillatávolságod, és a szemed adataival együtt megrendelésre kerül a lencse. A gyártásnak nagyjából 2-3 hét átfutási ideje van! 

Van egy régebben vásárolt keretem, szeretnék bele egy új lencsét, megoldható?
A jelenleg is aktuális, futó modellekhez minden, az adott modellhez gyártott és az aktuális katalógusban is megtalálható lencsét biztosítani tudjuk - vagy azonnal raktárról, vagy pár napos átfutással. Egy korábban már kifutott modell esetében is könnyen előfordulhat, hogy saját raktárról tudjuk biztosítani a kért lencsét, de ha nálunk nincs, az olasz központi raktárban utána járunk neked. Az elérhető lencséket megtalálod webshopunkban. Ha nem leled a keresett lencséd, keresd kollégáinkat.

Elkopott/elhasználódott a szemüvegem szárgumija, ki lehet cserélni?
A Rudy Project szemüvegek többségének szárgumijait ki tudod cserélni, ha erre igény van. Ezen szárgumikat egyes modelleknél a Rudy Project által szabadalmaztatott T-Lock rendszer rögzíti, másoknál egy csavar fogja - tehát soha nincsenek ragasztva! A szárgumi kínálatunkat megtalálod webshopunkban vagy kérd kollégáink segítségét.

Elkopott/elhasználódott a szemüvegem orrgumija, ki lehet cserélni?
A Rudy Project szemüvegek többségének orrnyergét ki tudod cserélni, ha erre igény van. Ezen orrnyerget az újabb modelleknél egy csavar fogja (amihez egy műszerész csavarhúzó szükséges), a régebbieknél pedig a Rudy Project által szabadalmaztatott T-Lock rendszer rögzítette az orrnyereghez az orrgumikat - tehát soha nincsenek ragasztva! Az orrgumi kínálatunkat megtalálod webshopunkban, vagy kérd kollégáink segítségét.

Szemüvegem meghibásodott, és még garanciális időn (2 év a vásárlás dátumától) belül vagyok. Mi a teendőm?
Ha bármi gond merülne fel a Rudy Project szemüvegeddel, először is keresd elő a vásárláskor kitöltött és lepecsételt garanciajegyed, valamint a vásárlást igazoló blokkot vagy számlát. Ezt követően a hozzád legközelebbi Rudy Project partnerüzletben jelezd a problémád, akik átveszik tőled a szemüveget és eljuttatják hozzánk, a forgalmazóhoz. Ha a beérkezett szemüveg vizsgálata során megbizonyosodunk a valós garanciális igényről, a szemüveget vagy javítjuk, vagy javítással nem megoldható esetben cseréljük egy újra szemüveged, és a lehető legrövidebb időn belül eljuttatjuk a partnerüzletbe, ahol átveheted.

Melyik sportághoz melyik modellt válasszam?
Nincs olyan modellünk, amit kifejezetten csak egy sportághoz ajánlanánk, mivel a sportszemvüegeink multisport modellek. Ennek ellenére vannak javaslatok, melyekkel a legoptimálisabb választást próbáljuk segíteni számodra. Ezen kategórizálást a TERMÉKEK SPORTÁGAK SZERINT menüpont alatt találod meg.

A SAILING és az OUTDOOR modellek lencséi kompatibilisek a NORMÁL verziókkal?
Egy adott modellen belül minden keret tudja fogadni annak a modellnek bármely lencséjét, függetlenül attól, hogy az SAILING, OUTDOOR vagy NORMÁL kivitel e.

Cserélhető lencsések a Rudy Project szemüvegek?
Minden Rudy Project sportszemüveg lencséje, a QuickChange technológia révén, cserélhető. Így könnyedén és gyorsan alkalmazkodhatsz az időjárás változására. 

Hányszor tudok lencsét cserélni a Rudy Project szemüvegkeretemben?
A QuickChange technológiának és a keretben felhasznált anyagoknak köszönhetően szinte végtelen számban tudsz lencsét cserélni ugyanabban a keretben.

Hány darab lencsét kapok a Rudy Project szemüvegekhez?
A Rudy Project szemüvegek többsége egy pár lencsével érkezik - ettől kizárólag a Hunting&Shooting modellek térnek el. A cserélhető lencsés sportszemüvegek mindegyikéhez külön tudsz vásárolni plusz lencséket - a lencséink tulajdonságairól a MIÉRT RUDY? / LENCSE TULAJDONSÁGOK menü alatt olvashatsz. Mivel a Hunting&Shooting modelleket kifejezetten a sportlövészek számára kínálja a gyártó, ezért ezen modellek dobozában 5 különböző kontraszfokozó lencse található. 

Felhólyagosodott a lencsém, mi tévő legyek?
Sok-sok éves, régi polikarbonát lencséknél előfordulhat, hogy az idő múlásával, a sok erős napfény, UV sugárzás hatásától apró hólyagok keletkeznek a lencse felületén. Ezek a lencsék ezáltal “meghalnak”, és mielőbbi cseréjük ajánlott.

Mennyire karcolódnak a lencsék?
Először is: minden lencse karcolódik - olyan nincs, hogy nem - csak van, amelyik nehezebben. A polikarbonát alapanyagú lencsék sztatikusak, ami miatt magukhoz vonzzák a port, mely tisztításkor megkarcolhatja a lencse felületét. Éppen ezért mindig használjunk egy kevés folyadékot is (akár csak ráleheléssel) a tisztításokkor, sose tároljuk szemüvegünket a lencsékre fordítva, és szállításkor tároljuk a tokjában. Az ImpactX lencsék antisztatikusak, így nem tapad meg a lencse felületén a por, így kevesebb a karcolódást előidéző tényező. Plusz ezen lencséink fél-molekuláris szerkezete miatt lágyabb anyagok, mely tulajdonságnak köszönhetően megint csak nehezebben sérülnek.

Halvány vörös pír jelent meg az ImpactX lencsém szélén, mitől?
A fél-molekuláris szerkezetű (elasztikus) lencse vágása során előfordulhat minimális színelváltozás a lencse vágási élei mentén, de ez nem befolyásolja a lencse teljesítményét és optikai tisztaságát.

Elveszti-e a fényre sötétedő lencse a fényre sötétedő tulajdonságát? Ha igen, mennyi idő alatt?
A Rudy Project által kínált ImpactX fényre sötétedő lencsék  egyik alap tulajdonságukat, a fényre sötétedésüket nem vesztik el az évek múlásával, de az aktiválódási sebessége és a lencse munkatartománya csökkenhet. Ezek mértéke és bekövetkezése erősen függ a felhasználási körülményeitől, a lencsék tárolási módjától és azok tisztításától is.

ImpactX lencsém borús időben is besötétedett, mitől van ez?
A fényre sötétedő lencsék - és itt nem csak a Rudy Project lencséire kell gondolni - főként az UV-fény hatására aktivizálódnak. Ez a sugárzás viszont nem kötődik a látható napfényhez - a felhők ugyan az erős napfényt megszűrik, az UV-sugárzás viszont átjön rajta, ami pedig aktivizálja a lencséd. 

Olyan lencsét keresek, ami a lehető legtöbb időjárási körülmény között használható, melyiket válasszam?
Azok számára, akik nem szeretnék kihasználni a Rudy Project sportszemüvegek QuickChange lencsecsere technológia nyújtotta lehetőséget, és csak egy lencsét szeretnének használni, de azt minél szélesebb körben, két lencsét szoktunk ajánlani: 

  1. Válaszd a Racing Red nevű polikarbonát lencsét, melynek színárnyalata erős kontrasztosító hatású, fényáteresztése (32,9%) révén pedig viszonylag széles intervallumban tudod használni - erős napsütésben nem túl világos, rossz időben pedig nem túl sötét még). 
  2. Ha igazán mindenes lencsét szeretnél, akkor válaszd az ImpactX fényre sötétedő és törhetetlen lencsék egyikét. Az új generációjú ImpactX lencsék rendkívül széles munkatartományt nyújtanak (akár 7-94% fényáteresztést!), így ugyanazon lencsét tudod használni este, mint tűző napsütésben. Az ImpactX 2Red, ImpactX 2Laser Red, ImpactX 2Laser Brown változatok ráadásul szintén biztosítják számodra a fényviszonyok azonnali lekövetésén felül a kontrasztosító hatást is.

A lencsék hatásairól és felhasználási köreiről bővebben olvashatsz a MIÉRT RUDY? / LENCSE TULAJDONSÁGOK menüpont alatt.

Nyomja a fülem/halántékom/orrom a szemüveg szára/nyerge, illetve beleér a szempillám a lencsébe. Mit tehetek?
A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének szára illetve orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányban is állítható/hajlítható. Ezáltal nincs gond egy szélesebb vagy keskenyebb orrnyereg, hosszabb szempilla, aszimmetrikus fültő esetén sem, és minden arcformára alakítható, illetve kényelmessé tehető a szemüveg viselete. 

Hogyan állítsam be helyesen a szemüvegem szárait és orrnyergét?
A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének szára illetve orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal bármilyen arcformára rászabható. Ideális esetben szemünk pupillája a szemüveg lencséinek közepére esik, orrnyergünkhöz sem a keret, sem a lencse nem ér hozzá - csak az orrnyereg, szempilláink nem érnek a lencsék belsejéhez, a keret az orrnyereg felső részén fekszik fel és a keret középső része nem illeszkedik szorosan a szemöldök csontunkhoz. Halántéknál előfordulhat enyhe szoros-érzés kezdetekben a szélesebb arcformájú felhasználók esetében, de a rugalmas keret anyagának köszönhetően ez pár használat után alkalmazkodik arcunkhoz.

Erősen aszimetrikus az orrom, jól fog állni rajta a szemüveg?
A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal bármilyen arcformára rászabható.

Hosszú szempillám van, és beleér a lencsébe, ez megszüntethető?
A Rudy Project sportszemüvegek nagy többségének orrnyerge kézzel, enyhe nyomás hatására több irányba is állítható/hajlítható, ezáltal a keret, valamint azzal együtt a lencse eltávolodnak szemedtől annyira, hogy már ne érjen hozzá a szempillád.

Milyen gyakran és hogyan tisztítsam a szemüvegem?
Nincs szükség szemüvegünk folyamatos tisztogatására, sokszor elégséges kizárólag a lencse megtisztítása. A “nagytakarítás” elégséges csak egy-egy szezon végén - ilyenkor tisztítsuk meg a gumírozások alatt is a keretet.

Mivel tisztíthatom a szemüvegem lencséit?
Lencsetisztítás legegyszerűbb módja, ha annak felszínére minimális nedvességet viszel fel leheléssel, majd mikroszálas vagy szarvasbőr törlőkendővel megtakarítod. A makacsabb szennyeződések esetében alkalmazz enyhén szappanos, langyos vizet, vagy a meg hatékonyabb tisztításhoz használj Rudy Project lencsetisztító folyadékot, ami nem csak a szennyeződést távolítja el, de egy ideiglenes páramentesítő bevonatot is képez a lencse felületén. Soha ne törölgesd a lencséid szárazon, vagy papírral, és ne használj háztartásban alkalmazott vegyszereket! 

Eltört a szemüvegkeretem, meg tudom magam ragasztani/forrasztani?
Ha valamilyen oknál fogva eltört a Rudy Project szemüvegkereted, semmilyen esetben se próbáld meg sem összeragasztani, sem összeforrasztani, mert az nem lesz sem tartós, sem biztonságos! Ennek oka a speciális összetételű alapanyagban keresendő. Ráadásul már nem fogod tudni tökéletesen úgy összeilleszteni a két keretrészt, hogy a két lencse pontosan úgy álljon a szemed előtt, ahogy kell - a más szögben álló lencsék már torzíthatnak és ronthatják a vizuális komfortod. Törött keret esetén keressen minket!

Egyedi színűre szeretném szabni a szemüvegem, hogyan tehetem meg?
Több Rudy Project sportmodellhez is elérhető néhány alkatrésze (mint például az orrgumi, szárgumi valamint szárlogó) különböző színekben, melyek segítségével, a lencsék és keret színének választásán felül teljes mértékben ízlésedre/személyiségedre alakíthatod szemüveged. Ha még vásárlás előtt állsz, mindezen személyre alakítást felár nélkül megteheted - kérd kollégáink segítségét a bemutatótermünkben!. Ha már meg van a szemüveged és utólag tuningolnád fel azt, akkor a webshopunk kínálatában megtalálható alkatrészek (szárgumi, orrgumi) összeválogatásával teheted meg, vagy pedig kérd bemutatótermünkben kollégáink segítségét.

Foszforeszkál-e a Rudy Project fejpántja a sötétben?
Sem a neoprén, sem a vitorlás fejpánt nem foszforeszkál, de ez utóbbi erős piros színe révén jól látható akár a viharos vízben is.

A Rudy Project szemüvegem el tud süllyedni a vízben?
Önmagukban a szemüvegek nem képesek fennmaradni a víz felszínén! Vizes környezetben ezért használd a Rudy Project vitorlás fejpántját, mely képes fenntartani a szemüveged.


A Rudy Project neopren fejpánt fenntartja a vízen szemüvegem?
Ez a termék nem képes fenntartani szemüvegedet a víz felszínén, viszont elérhető a pánt vitorlás-verziója is, mellyel már igen!

 

BUKÓSISAKOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK-VÁLASZOK

Mit jelent a sisakoknál az InMold-technológia?
A sisakok két fő részből épülnek fel: van egy puha hab struktúra - mely elnyeli az ütéseket, és van egy kemény polikarbonát héj - ami megerősíti az előbbit és szétosztja az erőt. Ezen rétegeket régebben csak ragasztva rögzítették egymáshoz. Ennek a technológiának legnagyobb hátránya, hogy a két réteg el tud mozdulni egymáshoz képest egy külső behatás során, így előfordulhat például a habréteg törése (és használhatatlanná válása), miközben a külső héjon nem látszik semmi. Az InMold-technológia során a kemény héjt és a habot összesütik, ezáltal egy sokkal erősebb egységet képeznek, és ha fizikai behatás éri, majd törik, akkor mindkét réteg törik.

Melyik modellhez kapok shieldet/visort/napellenzőt?
Minden normál (nem aero) modellünk alaptartozéka legalább egy darab napellenző, amit könnyedén fel- illetve leszerelhetünk a sisakra/ról, szerszámmentesen. A Windmax bukósisak kivétel, mert ezen modellünkhöz két különböző méretű napellenzőt kapsz ajándékba: egy keskenyebb és egy szélesebb verziót is!

Honnan tudom, melyik méretű sisak jó a fejemre?
Minden Rudy Project sisak méretezésénél találsz egy CM (centiméter) jelölésű mérettartományt is. Ez az adott sisakhoz passzoló fej kerületét jelölik. Ezért ahhoz, hogy jól tudj választani, le kell mérned a saját fejed kerületét. Vegyél egy szabócentit, vagy egy madzagdarabot, illeszd a homlokod közepére és kerítsd körbe vele a fejed. Ezt követően csak olvasd le, vagy mérd meg a madzag hosszát. 

Milyen hosszú egy sisak élettartama?
Talán mondani sem kellene, de ha esel, és a sisakod talajt fogott, akkor cserélni kell, még akkor is, ha a fizikai behatás után nem is látszik rajta törés vagy repedés nyoma!


A sérülésmentes időszakot tekintve nem lehet igazán pontos választ adni, mivel egy sisak élettartamát több olyan tényező is befolyásolja, melyek felhasználónként változnak.

Ezen sisak élettartamot befolyásoló tényezők:
- UV-sugárzás / A sisak EPS habrétegét az ultraviola sugárzás fokozatosan gyengíti, így nem mindegy, hogy naponta vagy csak havonta van használatban a fejvédőd.

- Ütések / Attól még, hogy nem verted oda rendesen, a sisakot érhetik kisebb ütések, akár kerékpározás, akár tárolás során, melyek szintén csökkenthetik az élettartamot.

- Tárolás / A nem megfelelő tárolás a legalattomosabban csökkenti fejvédőd megbízhatóságát, így érdemes odafigyelni erre is.

Összességében mi azt szoktuk javasolni, hogy 3-5 évente ildomos lecserélni a bukósisakodat


Hogyan tisztítsam a sisakom?
A Rudy Project sisakok szivacsbetétjei kivehetők és tisztítható. Kézzel, langyos és enyhén mosószeres vízben mosd ki, és kiterítve szárítsd. A sisak többi részét, a szivacsozás tisztításánál használt langyos és enyhén mosószeres vízzel töröld át egy puha ruhával. Ne használj semmilyen lakkot, vagy erős vegyszert, mert azok megrongálhatják a sisakod héjszerkezetét!

Elhasználódott a sisakom szivacsbetétje, van rá lehetőség, hogy kicseréljem?
A Rudy Project sisakok szivacsbetétjei kivehetők, így moshatók és cserélhetők. Ezen betétek külön is megvásárolhatók.  OLYAN KÉRDÉSED VAN, AMIRE ITT NEM TALÁLTÁL VÁLASZT?
Írd meg nekünk, és mielőbb válaszolunk neked!

Ha dioptriás megoldás egyeztetése végett írsz, kérünk írj egy vagy több, számodra alkalmas, a nyitva tartási időnkön belüli időpontot! Kollégáink a fentebb megadott elérhetőségeid egyikén ezek alapján visszajeleznek és egyeztetnek veled!